VisitNordsjælland
Rågeleje strand med typisk stribet badehus

Rågeleje – strandpromenade og stribede badehuse

Klassisk strandpromenade med ikoniske badehuse helt tæt på Kattegats bølger. Se de dristige wind- og kitesurfere optræde når vinden rigtigt tager fat.

Rågelejes stribede badehuse er en seværdighed på Den Danske Riviera
Rågeveje_Strand_Cykler

Rågeleje er en af de historiske badebyer på Nordkysten. Her ligger gamle, statelige sommerhuse på skrænten højt hævet over kystvejen, og på stranden står rækker af stribede badehuse, som er så karakteristiske for Rågeleje.

Kystvejen følger stranden et langt stykke, og Rågeleje er nok det sted i Nordsjælland hvor du kan køre tættest på havet og fornemme vind og vejr. Når det rigtigt blæser, er der masser af kite- og windsurfere at kigge på.

Udover stranden er Rågeleje omgivet af en dejlig natur. På de lyngklædte bakker ved Heatherhill græsser fårene om sommeren, og her er der fine vandreture med fantastisk udsigt som belønning. Om vinteren er bakkerne perfekte til en kælketur i snevejr. Året rundt er skrænterne ud mod vandet et yndet mål for paraglidere.

Lige syd for Rågeleje finder du Maglehøje, 10 gravhøje fra Bronzealderen, hvor en 1,3 km sti leder dig rundt til dem alle.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Hesselbjergvej

3210

Koordinater

Længdegrad : 12.162237

Breddegrad : 56.099468

Praktiske oplysninger

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie. 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag strand og hvor lejer man en cykel?