Gå til indhold
Rågeleje by

Rågeleje – strandpromenade og stribede badehuse

Foto: Nikolaj Danielsen

Klassisk strandpromenade med ikoniske badehuse helt tæt på Kattegats bølger. Se de dristige wind- og kitesurfere optræde når vinden rigtigt tager fat.

Rågeleje by
Foto: Tine Uffelmann
© VisitNordsjællandFoto: Tine Uffelmann

Rågeleje er en af de historiske badebyer på Nordkysten. Her ligger gamle, statelige sommerhuse på skrænten højt hævet over kystvejen, og på stranden står rækker af stribede badehuse, som er så karakteristiske for Rågeleje.

Kystvejen følger stranden et langt stykke, og Rågeleje er nok det sted i Nordsjælland hvor du kan køre tættest på havet og fornemme vind og vejr. Stil bilen og gå langs den smukke promenade, der følger stranden helt tæt flere hundrede meter. Tip: Hvis du er kørestolsbruger eller på anden måde udfordret i sandet er strandpromenaden et godt sted at komme helt tæt på vandet. Når det rigtigt blæser, er der masser af kite- og windsurfere at kigge på.

Udover stranden er Rågeleje omgivet af en dejlig natur. På de lyngklædte bakker ved Heatherhill græsser fårene om sommeren, og her er der fine vandreture med fantastisk udsigt som belønning. Om vinteren er bakkerne perfekte til en kælketur i snevejr. Året rundt er skrænterne ud mod vandet et yndet mål for paraglidere.

Lige syd for Rågeleje finder du Maglehøje, 10 gravhøje fra Bronzealderen, hvor en 1,3 km sti leder dig rundt til dem alle.

Praktiske oplysninger

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie. 

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, find en blå flag strand og hvor lejer man en cykel? 

Share your wonders: