Frederiksværk

Foto: Nicolai Perjesi

Frederiksværk er opkaldt efter Frederik den 5. og byen er vokset op omkring kongens industri og kanonstøberiet Gjethuset. 

Frederiksværk by er præget af kanalen, der forbinder Arresø med Roskilde Fjord. Gennem bymidten løber vandet langsomt og fører naturen ind i centrum. Kanalen er selve byens livsnerve, idet den allerede i 1700 tallet leverede energi til industrien på stedet.

Den menneskeskabte kanal kan følges hele vejen gennem skoven til Danmarks største sø, Arresø. Her kan man i sommerperioden komme på sejltur med det smukke træskib M/S Frederikke.

Nyd en pause på ét af byens torve og pladser; det hyggelige Nordtorv, det nye Valsetorveller på plænen foran byens Kulturhus Gjethuset. Den majestætiske bygning huser året rundt udstillinger, koncerter og andre kulturelle tilbud.

Frederiksværk er også kendt for det stolte vartegn Krudtværket, hvor krudtet blev blandet, og kugler til kanonerne ved Dybbøl blev støbt. På krudtværket kan du se de gamle vanddrevne maskiner i funktion og der er daglige omvisninger i sommerperioden. 

Velkommen til Frederiksværk. 

Seværdigheder og aktiviteter

I industribyen Frederiksværk kan du besøge det gamle krudtværk, som fortæller historien om det livsfarlige arbejde med krudtfremstilling. Du kan komme med på en spændende tematisk byvandring i sommerperioden eller tage på en smuk sejltur på Danmarks største sø, Arresø. 

Læs mere

Besøg en landsby

Der er mange smukke steder at besøge i området, men vi anbefaler især at du stopper ved en af disse små, men meget smukke landsbyer

Læs mere