Gå til indhold
Krokus- Forår i Nordsjælland
VisitNordsjælland
Foto:Ann Jørgensen&Ann Jørgensen

Ferie i Nordsjælland

Der er mange forskellige opfattelser af, hvad Nordsjælland er. Vi vil gerne dele med dig, hvad Nordsjælland er for os: Kysten. Naturen. Historien. Kulturen. For Nordsjælland er fuld af små og store oplevelser, aktiviteter og begivenheder hele året. Hvad er Nordsjælland for dig?

Kom ud af dit vinterhi og nyd foråret

Efter en lang vinter med kulde og mørke er det endelig tid til at komme ud af dit vinterhi og nyde foråret. Det spirende forår er en særlig tid, hvor naturen langsomt vågner op fra vinterens dvale og blomsterne begynder at springe ud. I Nordsjælland er der masser af muligheder for at opleve foråret på tæt hold, og vi guider dig her til nogle af de bedste aktiviteter og seværdigheder i området. Så lad dig inspirere af naturen, kulturen og historien, til at nyde foråret i Nordsjælland. 

Kulturelle fyrtårne, stærk historie og enestående kulturarv

Du kommer tæt på Danmarkshistorien, når de kongelige slotte lukker dig ind i en verden af pomp og pragt, storhed og forfald. Her er stærke skæbnefortællinger og en kulturarv, som du ikke vil gå glip af. Slotshaverne ligger som grønne kulturelle åndehuller, åbne for enhver, med havekunst og inspiration til alle haveinteresserede. Nærheden til København og den rige, varierede natur har altid tiltrukket kunstnere og kreative kræfter.

Få andre steder i Danmark har så stor en koncentration af kunst- og kulturoplevelser. Her kan du opleve internationale fyrtårne inden for moderne kunst og arkitektur og bliver overrasket over fornemme kunstsamlinger. Opdage små interessante gallerier og talentfulde kunsthåndværkere, som åbner deres værksteder.

Oplevelser og aktiviteter i naturen

På kryds og tværs af regionen og i Nationalpark Kongernes Nordsjælland tager afmærkede ruter og stier dig gennem dyb skov og åbne vidder, langs med stranden og tæt på smukke søer samt til steder med fantastiske udsigter. Hop på cyklen eller snør vandrestøvlerne og tag på eventyr. Du kommer ned i gear og åbner alle sanser for naturens indtryk, lige her og nu. Det kaldes også mindfulness.

Uden mad og drikke...

Glem ikke det vigtigste: Du skal smage på Nordsjælland, der er det gode liv, den gode mad, de gode drikkevarer og de uforglemmelige oplevelser. Når sulten skal stilles kan du nyde maden og hyggen i en af de autentiske havnebyer eller i en af de to slotsbyer. Og de lokale fødevareproducenter leverer friske råvarer med saft, kraft og smag, dyrket og avlet med respekt for håndværk og dyrevelfærd. Find dem i gårdbutikker, på høstmarkeder og udvalgte spisesteder i Nordsjælland.    

Share your wonders: