Tre nye cykelruter i Nordsjælland

Genopdag Nordsjælland på to hjul

5.8.2021
Forfatter: Bettina Kampmann
Foto: Ann Jørgensen

VisitNordsjælland har i samarbejde med eksperter udviklet tre nye cykelruter til danskerne, der giver mulighed for masser af oplevelser i Nordsjællands smukke rammer.

Mange ferieglade danskere ventes at holde sommerferien under hjemlige himmelstrøg i 2021. Derfor har turismeorganisationen VisitNordsjælland udviklet tre nye cykelruter, så man på to hjul kan genopdage nogle af de nordsjællandske udflugtsmål. "Nordsjælland er ensbetydende med smuk natur - og meget mere end det. Vi har skræddersyet nye cykelruter til danskerne, så de kan genopdage nogle af de museer, slotshaver og byer, man måske ikke har set længe", forklarer direktør i VisitNordsjælland Annette Sørensen.

Instagrammernes paradis
De eventyrlystne kan på ruten til Rudolph Tegners Museum, kunstmuseet Munkeruphus og Esrum Kloster og Møllegård opleve Rudolph Tegners enorme skulpturer i Statueparken. Hav telefonen parat, for omgivelserne indbyder til forevigelse i billeder.

Historiske Hillerød
I Hillerød kan man efter en kort gåtur langs slotssøen fascineres af det historiske Frederiksborg slot, der står som et af byggekongen Christian d. 4s hovedværker. Inden for slottets mure byder det Nationalhistoriske Museum på kunst gennem århundreder, og der er også masser af oplevelser til de mindste i `Børnenes Danmarkshistorie´.

Verdensmestre på Hundested havn
Store oplevelser kan også nås uden cyklen. Fx kan man tage toget direkte til Hundested havn, hvor Hundested sandskulpturfestival i år har 10-års jubilæum, hvilket fejres under temaet "Jorden rundt - uden grænser". Her kan man også selv kan prøve kræfter med sandet. Hvis man har cyklen med, går turen bagefter bl.a. til polarforskeren Knud Rasmussens hjem.

Genopdag en verden på to hjul
Foto: Ann Jørgensen
Hundested sandskulpturfestival
Foto: Henrik Numelin

Oplevelserne venter
Hos VisitNordsjælland håber man, at både lokale og familier i byerne vil kigge mod Nordsjælland i feriemånederne. "Vi har arbejdet med at sammensætte oplevelser, som har den rette balance mellem nye oplevelser og ro og tid til hinanden. Der er muligheder til både kulturinteresserede, naturelskere og madglade, og man kan prøve lidt af det hele på én dag", slutter Annette Sørensen.

Bettina Kampmann
Vil du vide mere…

Projektchef

bka@visitnordsjaelland.com