CPH SUP Tours Tisvildeleje

Hjælp til turisterhvervet: Ny guide skal gøre det nemmere at navigere i regler og tilladelser

15.8.2022
Forfatter: Christina Heinze Johansson
Foto: CPH SUP Tours

Motionsløb, festivaler, pop-up restauranter i det fri, sanketure og glamping. Nordsjælland har mange ildsjæle, der brænder for turisme og puster liv i gode idéer og oplevelser i det fri, der kan trække flere gæster og turister til. 

Foto: Cph Sup Tours Tisvildeleje
Foto: Daniel Villadsen

Men mange løber panden mod en mur, når der skal søges tilladelser hos kommunen og andre offentlige instanser.

For hvordan er det nu lige med Naturbeskyttelsesloven, hvis du gerne vil tilbyde meditationsseancer i skoven? Er der styr på Campingreglementet og Planloven, hvis du vil sætte glampingtelte op? Har du fået lov af lodsejer og tilladelse fra Fødevarestyrelsen, hvis du vil sælge mad og opstille en foodtruck?

Der er mange regler at holde styr på, når gode idéer skal blive til virkelighed, og det kan være svært at få overblik over lovgivning og hvilke instanser, der skal spørges, når man vil lave aktiviteter i naturen.

”Vi arbejder tæt sammen med turismeaktører, som vil igangsætte en event eller brænder for at skabe et nyt oplevelsestilbud, men som ikke ved, hvor de skal søge om lov, og hvilke tilladelser, de skal søge. Initiativer, der ellers kan føre til vækst i turismen, kan risikere at blive tabt på gulvet, fordi der er mange regler at holde styr på, og det er rigtig ærgerligt,” siger Bettina Kampmann, Projektchef i VisitNordsjælland.

Regelret håndsrækning til erhvervet

Nu er der hjælp at hente i en ny guide, som VisitNordsjælland med tilskud fra Dansk Kyst- og Naturturisme har udviklet i samarbejde med fire nordsjællandske kommuner – Fredensborg, Gribskov, Halsnæs og Hillerød - samt Naturstyrelsen og Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

”Vi har forsøgt at gøre processen mere overskuelig ved bl.a. at trække en række scenarier og ansøgningseksempler frem, der viser, hvor der skal søges tilladelser – og ikke mindst i hvilken rækkefølge – samt tjeklister, der forhåbentlig kan gøre det lidt nemmere at gå til,” siger Bettina Kampmann.

Guiden har fokus på outdoor-oplevelser og er ment som en håndsrækning til nordsjællandske turismeaktører, der vil arrangere festivaler og events udendørs eller tilbyde overnatning i naturen – hvad enten det er et midlertidigt, tilbagevende eller permanent oplevelsestilbud.

Håbet er, at guiden kan være til gavn for hele det danske turisme- og oplevelseserhverv og andre organisationer, der ønsker at lave aktiviteter og oplevelser i det fri.

”ABC-guide: Hvordan du søger tilladelse til din outdoor aktivitet” kan downloades gratis på VisitNordsjællands hjemmeside.

Christina Heinze Johansson
Presseansvarlig

Kommunikation & PR

chj@visitnordsjaelland.com

Bettina Kampmann
Projektchef

Projektchef

bka@visitnordsjaelland.com