Nordkystcykelstien rute 47

Foto: Sarah Green
Aktiviteter
Turforslag
Cykel gennem små hyggelige kystbyer og badebyer og gennem enestående naturområder, mellem Helsingør og Hundested. Du kan cykle rute 47 på en dag, eller dele den på i flere etaper og overnatte i de charmerende kystbyer, på vejen.  
Adresse

3390 Hundested

Kontakt

Den skiltede cykelrute: Rute 47 tager dig gennem, Hornbæk, Gilleleje, Tisvildeleje, idylliske sommerhus områder og forbi nogle af Danmarks bedste og historiske strande

Nordkystruten er en skiltet cykel- og vandretur, der leder dig langs den danske riviera

Rute 47 er en A til B tur, mellem Helsingør og Hundested. Du kan starte i Helsingør eller Hundested, valget er dit. Begge byer kan nås med toget fra København. I toget kan du tage cyklen med, læs mere om transport til Nordsjælland. Turen tager omkring 45 minutter fra København til Helsingør, og 1 time og 30 minutter fra København til Hundested.

Er du i Nordsjælland, kan du køre med de gule tog, Nordsjællands lokaltog, mellem byerne på rute 47. Er du ude for en strid modvind, eller blev frokostpausen på stranden lidt for lang, så er der mulighed for at tage toget til næste by på turen.

Vedligehold energi og væskebalancen på cykelturen

På ruten finder du flere supermarkeder, kiosker og tankstationer, hvor du kan købe proviant. Et lille tip: Er drikkedunken løbet tør for vand, så se efter en kirke, der er ofte en vandhane, du kan tappe lidt vand fra.

Valget er dit, gourmet, fællesspisning, vegetarisk eller økologisk. Der er stor varietet i spisesteder på vejen:

Tre dages tur med to overnatninger på vejen, eller en tur på racercyklen på 3 timer

Rute 47 en uden tvivl en smuk tur på racercyklen, og de 65 km kan med garanti cykles hurtigere end på 3 timer med lidt medvind. Vi anbefaler dog en en eller to overnatninger på vejen, så der er tid til at stoppe op, tage et dyp i havet på en af de mange strande, nyde naturen og udsigten til Kattegat. Vi har samlet de børnevenlige strande på nordkysten, hvis du har børn med på turen. 

Se de mange overnatnings muligheder langs den danske riviera. Hvordan du vil splitte turen op i etaper bestemmer du, samt om det skal være campingplads eller badehotel. Flere af overnatningsstederne ligger mindre end 1 kilometer fra ruten. 

Kunst på vejen

Skal cykelturen krydres med lidt kunst, kan du blandt andet stoppe ved:

Praktisk information

  • Længde: 65 km
  • Sværhedsgrad: Medium 
  • Tid: 3 timer og 10 minutter i følge Google, vi anbefaler 2-3 dage
  • Egnet til børn: Ja
  • Belægning: Grus 50% Asfalt: 50% 
  • Hæveautomater: I de store byer på turen 
  • Download cykeltkort: Nordkyststien Helsingør - Hundested
  • Download cykeltkort i Google maps: Google maps kort
Adresse

3390 Hundested

Facilities

For hele familien

Naturoplevelser

Kultur og historie

Panorama cykelrute  

Cykelture

Sværhedsgrad (Medium)

Vandreture

Afmærkede cykelruter

Længde i km. (65)

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland