Regler
Når du fisker havørred i Danmark er der enkelte ting du skal være opmærksom på. Fra 16. november til 15. januar er alle farvede havørreder fredet. Det vil sige at man kun må hjemtage blanke fisk med løse skæl.
Mindstemålet for havørred er 40 cm, så fanger man en havørred på under 40 cm, skal man så skånsomt som muligt sætte den tilbage i havet. Det gør du ved at få den hurtigt ind, ikke klemme hårdt omkring den når du afkroger den og altid have en krogløser tang på dig. Det nedsætter håndteringstiden.
Er du mellem 18 og 65 skal du erhverve dig et fisketegn. Det kan du købe ved at klikke på dette link. Husk at der findes fredningsbælter på Nordkysten. Dem kan du finde ved at klikke dig videre ind på kortet.
Hvornår fanger man havørred?
De bedste perioder at fange havørred er i foråret og efteråret. I foråret er mange havørreder lige kommet fra åerne efter at have været oppe og gyde, og vandtemperaturen begynder at stige. Derfor er havørrederne sultne og chancen for at fange en stor blank havørred er størst. Efteråret er også populær, da fiskene begynder at samles og trække med åen i stimer. Finder man fisk, så fisk i samme område, så kan man være heldig at fange flere.
Hele året kan havørreden kan findes langs kysterne i Danmark. Dog er der tidspunkter på året og vind og vandforhold der, at havørreden optræder i større mængder og i nogle perioder er den nemmere at fange end i andre. .
Der er fire sæsoner i Danmark for havørred: Vinter, forår, sommer og efterår. Den bedste og primære sæsoner for havørredfiskeri er forår og efterårs sæsonen.