Asserbo Slotsruin

Slottet i Asserbo var i flere hundrede år efter sandflugten begravet i sand. Det blev befriet fra sandet i to faser: Først af af kong Frederik VII i 1849 og derefter ved udgravninger af nationalmuseet i 1972. Ruinerne giver et storslået indtryk af slottet som det var.

Grundlagt af biskop Absalon i 1100'erne som et kloster for munkene i den karthusiske orden, der dog opgav at drive slottet og herefter bestyrede skiftende lensmænd klostret og ombyggede det. Slottet blev overtaget af kongen omkring 1560, men i de efterfølgende århundreder hærgede sandflugten. Slottet blev forladt og omkringboende bønder tog sten fra stedet som de brugte til at bygge med og slottet blev begravet i sand.

Kong Frederik cd. 7. var med til at udgrave borganlægget i 1849 og efter en restaurering 1972 blev voldstedet genskabt. Ruinen ligger smukt i kanten af Tisvildehegn. Det er populært at afholde stemningsfulde koncerter ved slotsruinen og det er et skønt sted at nyde en picnic kurv.

Praktisk
Der er parkering tæt ved ruinen på Bisp Absalonsvej og få hundrede meter derfra er der en shelterplads. Det er tilladt at have hund med når blot den er i snor. Bus 320R mellem Helsinge og Frederikssund stopper ganske tæt ved.Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Bisp Absalonsvej 28
3200 Helsinge

Fakta

  • Faciliteter

    • Parkeringsplads for busser

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.052677442
Latitude : 56.023954911