Tisvildevejen

Pilgrimsveje og vandrerruter i Nordsjælland

Foto: Sarah Green

Nordsjælland rummer forskellige naturtyper, istidslandskab og sjældne arter. Mulighederne er mange for dig, der ønsker at vandre. Gå igennem Danmarkshistorien i et landskab, hvor vikingerne har hærget, konger har regeret og sagn er opstået. 

Kierkegaard : Man kan vandre sig ud af problemerne ....

Vandreruter i Nordsjælland

Pilgrimme har vandret her siden middelalderen og vores egen Kierkegaard brugte området til en mental pause og skrev ’man kan vandre sig ud af problemerne’. Nordsjælland har alt en vandrer skal bruge, så pak rygsækken, snør vandreskoene, og få en på opleveren i områdets unikke natur. Hvis du er til det mere rå og barske, kan du selv lave lejr, sanke din mad og tænde bål. Start morgenen med en dukkert i havet eller i en af søerne, du gerne må bade i. Her er også plads til, at du trækker stikket ud, tager uret af og går afsted på en vandretur ind i dig selv. 

Den Danske Pilgrimsrute

Oprindelig var Pilgrimsruterne forbeholdt religiøse folk, der med biblen som sin guidebog og bodsang som motiv, vandrede på søgen efter et helligt ste...

Søren Kierkegaard vandrerute

Kierkegaard by Nature – en interaktiv vandre rute i Gilleleje.

Vandretur i kongernes fodspor

70 kilometer på tre dage fra fredag den 7. august til søndag 9. august 2020. Kongernes Hike er en vandretur med et historisk tvist - og lidt forkælels...

NaturKulturstien Hammermøllen - Flynderupgård

NaturKulturstien Hammermøllen – Flynderupgård er en 15 km. lang cykle- og vandrerute fra nordkyst til sydkyst, som går gennem nogle af de smukkeste na...

Overnatning

Langs vandreruterne i Nordsjælland findes flere overnatningsmuligheder du kan vælge mellem. Er du til det primitive, er der flere skove hvor der er friteltning, mulighed for at hænge i hængekøje, shelters og strande at sove på. Find en plads hvor du kan slå lejr på:  www.udinaturen.dk eller på ’Shelter’ appen. Kan du bedre lide at komme indendørs og sove i en dejlig seng, har Nordsjælland mange alternativer. Der er Bed and Breakfast, campingpladser, vandrehjem og hoteller. Se et lille udpluk nedenunder, eller find flere under overnatning.

Fredensborg Vandrerhjem

Flot vandrerhjem i historiske Fredensborg i smuk natur. Søger du et helt unikt mødested til dit næste arrangement med god atmosfære, hjemlig hygge, og ikke mindst mad tilberedt med passion og variation?

Store Karl Strandgaard

Hostel, Vandrerhjem, Bed & Breakfast og selskabslokaler. Har du brug for overnatning, et sted at holde livets store begivenheder, så er Store Karl Strandgård det helt rigtige sted.

Kongernes Feriepark - Smidstrup Strand

Kongernes Feriepark -Smidstrup Strand er en 4-stjernet campingplads smukt placeret i det dejlige Nordsjælland.

Gilleleje Bed and Breakfast-Høveltegård

Hyggelig gård med moderne komfort i kombination med rustik landlighed og gammeldags charme. Skønne omgivelser med parklignende have med te hus ved lille sø og udsigt over markerne.

Liseleje Badehotel

Liseleje Badehotel-Liselængen har været sommerpensionat siden 1936. Det er et af de få gamle pensionater, som har overlevet i sin oprindelige form.

Alt overnatning i Nordsjælland

Hvor kunne du tænke dig at overnatte når du er i Nordsjælland? Der er mange dejlige hoteller, campingpladser, vandrerhjem og privat indkvartering her i Nordsjælland, som byder på nye og anderledes oplevelser.