Tisvildevejen

Pilgrimsveje og vandrerruter i Nordsjælland

Foto: Sarah Green

Nordsjælland rummer forskellige naturtyper, istidslandskab og sjældne arter. Mulighederne er mange for dig, der ønsker at vandre. Gå igennem Danmarkshistorien i et landskab, hvor vikingerne har hærget, konger har regeret og sagn er opstået. 

"Tab for alt ikke lysten til at gå. Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til og går fra enhver sygdom. Jeg har gået mig mine bedste tanker til, og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den." Citat: Kierkegaard

Vandreruter i Nordsjælland

Pilgrimme har vandret her siden middelalderen og vores egen Kierkegaard brugte området til en mental pause og skrev ’man kan vandre sig ud af problemerne’. Nordsjælland har alt en vandrer skal bruge, så pak rygsækken, snør vandreskoene, og få en på opleveren i områdets unikke natur. Hvis du er til det mere rå og barske, kan du selv lave lejr, sanke din mad og tænde bål. Start morgenen med en dukkert i havet eller i en af søerne, du gerne må bade i. Her er også plads til, at du trækker stikket ud, tager uret af og går afsted på en vandretur ind i dig selv. 

Kierkegaard by Nature – en interaktiv vandrerute i Sørens Kierkegaards fodspor

Søren Kierkegaard gik sig til nogle af sine store tanker på lange vandreture langs Nordkysten ved Gilleleje. Gå i hans fodspor på en 12 km. lang vandrerute i formidabel smuk natur, og få både en skøn naturoplevelse og en introduktion til Danmarks berømte filosof.

Den Danske Pilgrimsrute

Oprindelig var Pilgrimsruterne forbeholdt religiøse folk, der med biblen som sin guidebog og bodsang som motiv, vandrede på søgen efter et helligt ste...

Gilbjergstien - Gåtur med udsigt

Langs kysten fra Gilleleje by til Gilbjerghoved findes vandrestien, Gilbjergstien. Her kan udsigten nydes fra de op til 33 m høje skrænter ud over Kat...

Kulturstien fra Hammermøllen til Flynderupgaard

Kulturstien fra Hammermøllen til Flynderupgaard er en 15 km. lang cykle- og vandrerute fra nordkyst til sydkyst, som går gennem nogle af de smukkeste ...

Verdensarvsruten på Kronborg

Denne tur er en selvguidet tur rundt om det fine renæssanceslot Kronborg i Helsingør

Se alt

Esrum-Tisvildevejen er en 77 km lang vandrerute fra Esrum Kloster til Tisvilde. En kulturhistorisk oplevelsesrute, der videreformidler hvad Nordsjælland rummer af natur, kultur og lokale produkter. Ruten er skabt af frivillige og går gennem otte små landsbyer i nogle af de smukkeste, naturrige og mest kulturhistoriske interessante områder af Nordsjælland. Man kan overnatte i landsbyerne både i det fri og på B&B. 

God stil i vandresporet

Foto: Daniel Overbeck

Overnatning i det fri

I Nordsjælland er der højt til himlen, og du har muligheden for at overnatte ude i det fri midt i den grønne skov, hvor der flere steder er fri teltning, mulighed for at sove i hængekøje eller i shelters. I Nordsjælland har du som et af de eneste steder også mulighed for at sove på vandet i en flydende shelter. 

Havhytten ved Hvide Klint

Skønt beliggende på fjorden med udsigt til blomsterrige hvide kalkstens skrænter, fugle fyldte strandenge og rå industrihistorie, ligger det flydende ...

Supershelter i Gribskov

I Gribskov, tæt ved Esrum Kloster og ved bredden af Esrum Sø er der etableret et helt nyt super bålshelter. Shelteret er placeret på en lille bakk...

Hornbæk Plantage Shelterplads

Lejrpladsen siden 2011 med 2 shelters med plads til ca. 5 personer i hver shelter. Hvis I er flere er det også muligt at opsætte 2 mindre telte så pla...

Se alt

Spisesteder i Nordsjælland

Foto: Daniel Overbeck

Sov med tag over hovedet

Kan du bedre lide at komme indendørs og sove i en dejlig seng, har Nordsjælland mange alternativer. Der er Bed and Breakfast, campingpladser, vandrehjem og hoteller. Se et lille udpluk nedenunder, eller find flere under overnatning.

Fredensborg Vandrerhjem

Flot vandrerhjem i historiske Fredensborg i smuk natur. Søger du et helt unikt mødested til dit næste arrangement med god atmosfære, hjemlig hygge, og ikke mindst mad tilberedt med passion og variation?

Store Karl Strandgaard

Hostel, Vandrerhjem, Bed & Breakfast og selskabslokaler. Har du brug for overnatning, et sted at holde livets store begivenheder, så er Store Karl Strandgård det helt rigtige sted.

Kongernes Feriepark - Smidstrup Strand

Kongernes Feriepark -Smidstrup Strand er en 4-stjernet campingplads smukt placeret i det dejlige Nordsjælland.

Gilleleje Bed and Breakfast-Høveltegård

Hyggelig gård med moderne komfort i kombination med rustik landlighed og gammeldags charme. Skønne omgivelser med parklignende have med te hus ved lille sø og udsigt over markerne.

Liseleje Badehotel

Liseleje Badehotel-Liselængen har været sommerpensionat siden 1936. Det er et af de få gamle pensionater, som har overlevet i sin oprindelige form.

Alt overnatning i Nordsjælland

Hvor kunne du tænke dig at overnatte når du er i Nordsjælland? Der er mange dejlige hoteller, campingpladser, vandrerhjem og privat indkvartering her i Nordsjælland, som byder på nye og anderledes oplevelser.

Sarah in the Green -En dansk foto- og rejseblog

Foto: Sarah in the Green