Nordsjællands Veterantog

Hver sommer kører Nordsjællands Veterantog hyggelige ture i Nordsjælland.

Sæsonen med kørsel i Nordsjælland starter ved det store Græsted Veterantræf, hvor gæsterne kan stige ombord i toget  direkte fra pladsen, hvor træffet afholdes, og så kører toget til Gilleleje og tilbage igen. Om sommeren har der en årrække været torsdags aftenture til Gribskov og søndags ture til Helsingør.

Hvad er Nordsjællands Veterantog
Man kan komme ud og køre med forskellige lokomotiver der har både åbne og lukkede vogne.
Damptoget består af autentiske, gamle vogne trukket af et damplokomotiv - bygget for mere end et hundrede år siden. Efter flere års restaurering kører den åbne skovvogn igen. Det er en helt speciel oplevelse under kørslen i den åbne vogn at mærke lufts indtrykkene fra damplokomotiv, skov og mark. Også en tur med skinnebus på træbænke er hyggelig og vækker minder om noget man har set i en film om gamle dage.

Besøg Nordsjællands Veterantog
I Græsted der der tillige mulighed for at besøge klubbens værksteder, hvor tog entusiaster restaurerer og vedligeholder vogne og lokomotiver. De personer, der fungerer som medarbejdere i togene og som restaurerer og vedligeholder materialet, arbejder på frivillig basis. Ingen personer får løn for deres arbejdsindsats. Derfor går alt overskuddet fra kørslerne til at vedligeholde, og dermed sikre bevarelsen af det materiel, som Nordsjællands Veterantog ejer.

Skildpaddeklubben
.. er et særligt tilbud til børn, hvor der er gode medlems fordele. Man får skildpadde bladet fire gange om året. Her er der konkurrencer og opgaver og sjove historier om veterantoget. En gang om året på den årlige børne dag, er togene forklædt som levende tog og alt i remisen er i børnenes fokus.

Læs mere om veterantogene, billetpriser og køreplan på www.veterantoget.dk

 

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Græsted Stationsvej 84
3230 Græsted

Telefon

+45 48392554

Fakta

  • Type

    • Togtur

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.286559
Latitude : 56.072776