VisitNordsjælland
Tisvildeleje Strand

Strande i Nordsjælland

Den nordsjællandske kyst kalder vi også Den Danske Riviera. Her bydes på et væld af skønne strande. Nogle med blåt flag, andre er mere ugenerte og andre igen ligger midt i byen. Der er aldrig langt til en by, en seværdighed eller en restaurant.

I Nordsjælland er der højt til himlen og frisk havluft. Vi har strande, klitter og skønne fredlige plantager. De små hyggelige badebyer ligger langs hele nordkysten og vidner om dengang livet var i langsomt gear og hvor du finde ro i sjælen og nyde sommerstemningen. Den Danske Riviera, som den nordsjællandske kyst også kaldes, byder på en masse spændende oplevelser for både børnefamilier, badegæster og dem som er til oplevelser i naturen. På 21 af de smukke strande står de veltrænede kystlivreddere klar hele sommeren. Det gør den 70 km lange strækning mellem Nivå til Hundested til Danmarks mest sikre badevand. 

Populær sandstrand med fine klitter

I havnebyen Hundested ligger Trekanten som er populær sandstrand med skønne klitter. Der er kun et par minutters gang fra den livlige havn og centrum af byen. Stranden er meget besøgt af både gæster og de lokale. Her er gode parkeringsforhold, vær dog opmærksom på at det er betalingsparkering og en flot udsigt over Isefjordens munding og den lille havneby Rørvig på den anden side. Små 4 km fra Hundested ligger Lynæs, hvor der er en meget børnevenlig strand og gode surf muligheder. Kører du ca. 5 km mod øst ud til Nødebohuse og Hald Strand finder du de mere børnevenlige- og knapt så besøgte Gråstenvej og Nødebohuse strand.

Gylden sandstrand & de klassiske badebyer

I den lille romantiske badeby Liseleje, kun ca. 12 km fra Hundested finder du bindingsværk og stokroser i klassisk stil, og den store brede, lavvandede og børnevenlige sandstrand er indbydende og ligger kun et stenkast fra selve byen. Der er en stor parkeringsplads lige ved, samt en burgerbar og ishus i nærheden. Her er livrededder i sommerperioden og toiletter lige ved stranden. 

Fra Liseleje kommer du gennem Tisvilde Hegn til Tisvildeleje, som er indbegrebet af badebyscharme. Byen er in-sted for caféer og natteliv og byder på den mest fantastiske hvide, brede sandstrand. Det er en utrolig populær strand og i sommerperioden kan det være svært at finde en parkeringsplads da den er meget velbesøgt.

Klassisk strandpromenade, fiskeri og atmosfære

I Rågeleje finder du en klassisk strandpromenade, der sammen med kystvejen løber langs stranden helt tæt på havet. Her kan man gå en tur i al slags vejr, og når det virkelig blæser, er der masser af action af følge med i ude på bølgerne, hvor windsurferne boltrer sig.

Gilleleje er en gammel fiskerby, der stadig har et aktivt fiskeri og en stor havn med masser af liv. Der er gode strande på begge sider af havnen. Mod øst ligger Strandbakkerne, en dejlig familievenlig strand og på den anden side af havnen ligger Vest stranden, med dybere vand og ofte lidt flere bølger. 

Perfekt familiestrand, charme og stemning og strande tæt på havnen

Den mest børnevenlige strand finder man i Dronningmølle. Her er finkornet sand, rent, lavt badevand. Med hele to livredderposter og gode handicapfaciliteter, toiletter og parkering lige ved, er stranden nærmest perfekt. Som perler på en snor, ligger de nordsjællandske strande og i Nivå finder man en dejlig børnevenlig sandstrand, som ligger helt tæt på Nivå Havn. Her kan der leges, bades og fanges krabber. 
 

Livredning på Den Danske Riviera

Den Nordsjællandske Livredningstjeneste har i mere end 75 år overvåget Øresunds sandstrande helt over til Kattegats smukke klitfyldte naturstrande. Her ligger livredningsstationerne i Nordsjælland med kun få kilometers mellemrum, og det er tættere end noget andet sted i landet. 

De flere end 100 frivillige og professionelle kystlivreddere hjælper hvert år med til at give strandenes gæster en god og tryg oplevelse. De frivillige gør det sommeren igennem muligt for børn og unge, lokale og turister, at lære hvordan man kan bruge havet året rundt. Traditionen for rådgivning og forebyggelse har gennem årtier været med til at gøre Nordsjællands strande til nogle af Danmarks allersikreste badestrande. 

Naturstyrelses hjemmeside kan man læse meget mere om at tage sin hund med på stranden. Men kort og godt så skal hunden holdes i snor på stranden i sommerhalvåret, som går fra april til og med september. I vinterhalvåret, som går fra oktober til og med marts, må hunden gerne være løs på stranden, men kun hvis den ikke forvolder andre skade og man som ejer har kontrol over sin hund. 

På en del strande, hvor der om sommeren er blå flag, er det dog helt forbudt at medtage hunde – læg derfor altid mærke til en evt. lokal skiltning.

På en del af de Nordsjællandske strande, vajer det blå flag om sommeren. Det blå flag er et symbol på at stranden er kvalitetssikret og badevandskvaliteten er helt i top og der passes på miljøet.

Det er tilladt at bade nøgen på alle offentlige strande i Danmark, man skal dog udvise hensyn til de andre strandgæster. Du kan se og læse mere om det på www.strandguide.dk 

Den Danske Riviera er betegnelsen for Nordsjællands 90 kilometer lange kyststrækning. Navnet er ikke et nyt smart markedsføringstiltag, allerede i 1923 omtaler den første turistbrochure Den Danske Riviera. En riviera består ikke af strand, sand og badevand alene, men også af et bagland med et rigt udbud af kulturelle oplevelser, spisesteder og attraktioner.