Tisvildeleje Strand

Strande i Nordsjælland

Foto: Daniel Overbeck

Den nordsjællandske kyst kalder vi også Den Danske Riviera. Her bydes på et væld af skønne strande. Nogle med blåt flag, andre er mere ugenerte og andre igen ligger midt i byen. Der er aldrig langt til en by, en seværdighed eller en restaurant.

I Nordsjælland er der højt til himlen og frisk havluft. Vi har strande, klitter og skønne fredlige plantager. De små hyggelige badebyer ligger langs hele nordkysten og vidner om dengang livet var i langsomt gear og hvor du finde ro i sjælen og nyde sommerstemningen. Den Danske Riviera, som den nordsjællandske kyst også kaldes, byder på en masse spændende oplevelser for både børnefamilier, badegæster og dem som er til oplevelser i naturen. På 21 af de smukke strande står de veltrænede kystlivreddere klar hele sommeren. Det gør den 70 km lange strækning mellem Nivå til Hundested til Danmarks mest sikre badevand. 

Populær sandstrand med fine klitter

I Hundested ligger Trekanten som er populær sandstrand med skønne klitter. Der er kun et par minutters gang fra den livlige havn og centrum af byen. Stranden er meget besøgt af både gæster og de lokale. Her er gode parkeringsforhold og en flot udsigt over Isefjordens munding og den lille havneby Rørvig på den anden side. Kører du ca. 5 km mod øst ud til Nødebohuse og Hald Strand finder du de mere børnevenlige- og knapt så besøgte Gråstenvej og Nødebohuse strand.

Trekanten strand i Hundested

Trekanten er navnet på stranden i Hundested by. Stranden er 300 m. lang, stor og flot med dejligt sand og sandbund.

Gråstenvej strand

Børnevenlig strand med livredder i sommerperioden.

Nødebo Huse Strand

Rolig børnevenlig strand med fint strandsand og en god trappe for adgang til stranden.

Gylden sandstrand & de klassiske badebyer

I den lille romantiske badeby Liseleje, kun ca. 12 km fra Hundested finder du bindingsværk og stokroser i klassisk stil, og den store brede, lavvandede og børnevenlige sandstrand er indbydende og ligger kun et stenkast fra selve byen. Der er en stor parkeringsplads lige ved, samt en burgerbar og ishus i nærheden. Her er livrededder i sommerperioden og toiletter lige ved stranden. 

Fra Lisleje kommer du gennem Tisvilde Hegn til Tisvildeleje, som er indbegrebet af badebyscharme. Byen er in-sted for caféer og natteliv og byder på den mest faktastiske hvide, brede sandstrand. Det er en utrolig populær strand og i sommerperioden kan det være svært at finde en parkeringsplads da den er meget velbesøgt.

Liseleje Strand

En af Danmarks dejligste strande beliggende ved Kattegat. Stranden i Liseleje breder sine vinger af sand og er utrolig børnevenlig. Der er livredder på stranden i sommer perioden og stranden er i tildelt Blå Flag. Tæt ved stranden er der en stor parkeringsplads samt ishus og caféer samt et...

Stængehus Strand

Sandstrand med enkelte sten og gode klitter, fantastisk naturområde. Livredder tjeneste i sommerperioden.

Tisvildeleje Strand

Stranden i Tisvildeleje er en dejlig børnevenlig badestrand. Det er en sandstrand der efterlever kvalifikationerne for at være en blå flag-strand.Der er handicap parkering og adgang til stranden for kørestolsbrugere.

Klassisk strandpromenade, fiskeri og atmosfære

I Rågeleje finder du en klassisk strandpromenade, der sammen med kystvejen løber langs stranden helt tæt på havet. Her kan man gå en tur i al slags vejr, og når det virkelig blæser, er der masser af action af følge med i ude på bølgerne, hvor windsurferne boltrer sig.

Gilleleje er en gammel fiskerby, der stadig har et aktivt fiskeri og en stor havn med masser af liv. De rer gode strande på begge sider af havnen. Mod øst ligger Strandbakkerne, en dejlig familievenlig strand og på den anden side af havnen ligger Veststranden, med dybere vand og ofte lidt flere bølger. 

Rågeleje Strand

Når du følger Strandvejen i Nordsjælland, drejer den pludselig helt ud til vandet. Så er du kommet til Rågeleje.

Strandbakkerne

Strandbakkerne Bynær sandstrand i naturskønne omgivelser øst for Gilleleje Havn med livredningstjeneste i sommerferien. Det lave vand gør stranden børnevenlig. Stranden ligger i et ret bakket område og er derfor ikke så handicapvenlig.  Se mere på www.livredningstjenesten.dk

Gilleleje Veststrand

Et besøg på Gilleleje veststrand er meget mere end en strandtur. På stranden er du i nærheden af alt hvad et sommerhjerte begærer. Kun 100m til shopping, lækre restaurenter, ishuse, caféer og den autentiske fiskerby.

Perfekt familiestrand, charme og stemning

Den mest børnevenlige strand finder man i Dronningmølle. Her er finkornet sand, rent, lavt badevand. Med hele to livredderposter og gode handicapfaciliteter, toiletter og parkering lige ved, er stranden nærmest perfekt.

Den mest kendte badeby på nordkysten er Hornbæk. En livlig havneby med charme og stemning omkring bindingsværkshusene i det gamle fiskerkvarter. På varme sommerdage er her rigtig mange badegæster. 

Hornbæk Strand

Hornbæk er en af Nordkystens mest populære badebyer, og det skyldes især den kilometerlange hvide sandstrand.

Dronningmølle Strand

Dronningmølle strand er en af Nordkystens bedste og mest besøgte strande. Den er børnevenlig, handicapvenlig i den østre ende og bemandet med 2 livredderposter i sæsonen.

Hyggelige strande med sundudsigt og tæt på havnen

På den anden side af Helsingør, følger du Strandvejen langs kysten mod syd. Her finder du mindre, men meget hyggelige og intime strande. Snekkersten og Espergærde ligger side om side med græsplæner og gamle stejlepladser, der vidner om ældre tider, da sildefiskeriet i Øresund var en guldgrube. Begge strande har fint sand og flot udsigt over Øresund til Sverige.

Som perler på en snorligger de nordsjællandske strande og i Nivå finder man en dejlig børnevenlig sandstrand, som ligger helt tæt på Nivå Havn. Her kan der leges, bades og fanges krabber. 

Espergærde Strand

Espergærde strand ligger lige syd for havnen i Espergærde. Sandstranden er af god kvalitet og bemandet med livredderpost fra Skt. Hans til midten af august. Her er ofte læ når det blæser på Nordkystens strande. Der findes borde og bænke og bålplads ved stranden.

Snekkersten Strand

Snekkersten strand ligger ca. 3 km syd for Helsingør. Den smalle sandstrand med bagvedliggende græsarealer med borde og bænke er en populær strand for lokale fra Snekkersten og Helsingør. De beskyttede omgivelser gør, at der sjældent er vind og bølger, hvilket gør badeforholdene meget sikr...

Nivå Strand

Få sand mellem tæerne på Nivå strand, og bliver du sulten kan du let besøge Nivå Havn for en bid mad.

Se alt

Badning i populære søer

Hop i vandet fra badebroen i de to populære badesøer, Teglgårdssøen i Hillerød og Esrum Sø ved Fredensborg. 

Badesøen Teglgårdssøen i Hillerød

Teglgårdssøen er med sit rene vand en dejlig oase tæt på Hillerøds bymidte: Her kan du bade fra en lille sandstrand med badebro, i smukke grønne omgivelser. Vandkvaliteten er fin og kontrolleres løbende.

En dukkert i Esrum Sø

For dem der elsker en dukkert og en god svømmetur om sommeren eller det kolde gys om vinteren, byder Esrum Sø sig til med masser af vand. Ved Nødebo, i den sydvestlige ende af søen, er der mulighed for at hoppe i vandet fra bådebroen. Kør fra Hillerød til Nødebo og drej fra Nødebovej ned t...

Svømmebane i Esrum Sø

Motionssvømmebane på Esrum Sø Svøm en tur på sø-svømmebanen på Fredensborgsiden af Esrum Sø  med start ud for badebroen ved Fredensborg havn . Banen er 1.000 meter lang og er markeret med en nummereret bøje for hver 100 meter. En vendebøje er udlagt ved Kongebroen. Svømmebanen er pr...

Livredning på Den Danske Riviera

Den Nordsjællandske Livredningstjeneste har i mere end 75 år overvåget Øresunds sandstrande helt over til Kattegats smukke klitfyldte naturstrande. Her ligger livredningsstationerne i Nordsjælland med kun få kilometers mellemrum, og det er tættere end noget andet sted i landet. Sæsonen forlænges på de Nordsjællandske strande. 

De flere end 100 frivillige og professionelle kystlivreddere hjælper hvert år med til at give strandenes gæster en god og tryg oplevelse. De frivillige gør det sommeren igennem muligt for børn og unge, lokale og turister, at lære hvordan man kan bruge havet året rundt. Traditionen for rådgivning og forebyggelse har gennem årtier været med til at gøre Nordsjællands strande til nogle af Danmarks allersikreste badestrande. 

Nordsjællands stolte livredningstradition

Foto: Daniel Overbeck

Oplev også dette...

Køl af med en god is

Sommer, sol og strand - og det der hører sig til er og bliver en kold is der læsker. Fløde eller sorbet, noget skal der i hvert fald til - for at køle ned i sommersolen.

Surfing i Nordsjælland

Surfområderne i Nordsjælland hører til blandt Europas bedste ja faktisk ligger et af de allerbedste spots ved Lynæs, få kilometer fra Hundested. Året rundt har du mulighed for at få vind i sejlet og luft under brættet, når du stævner ud fra det smukke område eller langs Nordkysten.

Ved vandet

Kun få steder i Danmark bydes der på så varierende maritime oplevelser, som tilfældet er i Nordsjælland. Her er fremragende lystbådehavne, godt fiskevand og badestrande i topklasse.