Forsea Helsingør Helsingborg Kronborg Slot

Transport

Foto: Daniel Overbeck

Hvordan kommer jeg rundt med tog, bus og cykel i Nordsjælland? Infrastrukturen i Nordsjælland fungerer rigtig godt. Du kan komme rundt med lokaltog, S-tog, metro, lokale busser samt med din egen cykel på en af den mange afmærkede cykelstier. 

 

Tog- og busforbindelser

I Nordsjælland kommer du nemt rundt med bus og tog. Fra Københavns Hovedbanegård kører der S-Tog direkte til Hillerød hvert 10. minut. Eller tag med Kystbanen direkte til Helsingør, hvert 20 minut. Med udgangspunkt i Hillerød kører Lokaltoget til Helsingør, Gilleleje, Hornbæk, Tisvildeleje, Frederiksværk og Hundested. 

Desuden kører der mange busser i hele nærområdet. Kommer du fra København med S-toget og ønsker at tage til Nordsjælland kan du med fordel benytte kystbanen imod Helsingør eller S-tog imod Hillerød.

Se mere på Rejseplanen. Du kan gratis tage din cykel med i S-toget og på lokalbanes tog, men du skal derimod tilkøbe en cykelbillet til Øresundstoget og på busserne. Kontrollører og buschufføren afgør om der er plads i toget/bussen til cykler. Læs mere om cykler i offentlig transport her.

Færgeruter

Du kan komme til Helsingør i Nordsjælland med færge fra Helsingborg i Sverige. Men der er også lokale færger i Nordsjælland. Rørvigfærgen som sejler fra Rørvig til Hundested og forbinder Nordsjælland og Den Danske Rivera med Odsherred samt den lille sommerfærge Columbus som sejler fra Kulhuse (Hornsherred) til Sølager (Hundested) Se oversigten over færger.Alle færgerne medtager cykler.

Trafikinformation, priser og rejseregler

På dinoffentligetransport finder du trafikinformation, priser, buskøreplaner samt generel information om din rejse i København og Nordsjælland

Til- og fra Københavns Lufthavn

At bruge offentlig transport til og fra lufthavnen, er både nemt og bekvemt. Læs mere her hvordan man gør.

Planlæg rejsen med Rejseplanen

Brug rejseplanen til at finde din rejse fra A til B samt se hvad det koster og hvilke forbindelser der findes.

Oplev Nordsjælland med Copenhagen Card

Foto: VisitNordsjælland

Flyforbindelser

Kommer du flyvende til Nordsjælland, sker det via Københavns Lufthavn i Kastrup, hvorfra der er mange både inden- og udenrigsruter. Du kan læse om ankomster og afgange, parkerings- og transportmuligheder og de øvrige faciliteter, der gør Københavns Lufthavn til din port til Nordsjælland på cph.dk.

Lokaltog

I Nordsjælland kommer du nemt rundt med bus og tog. Med udgangspunkt i Hillerød kører  Lokaltoget  til Helsingør, Gilleleje, Hornbæk,Tisvildeleje, Frederiksværk og Hundested.

DSB & S-Tog

Få styr på rejsen med DSB, Øresundstog og S-Toge

Metro

Metroen kører i København, har to linjer og der er to nye på vej.

Taxi

Nordsjælland betjenes af DanTaxi som kan kontaktes på tlf. +4548484848 eller  book online . Næsten alle taxaer kan medtage cykler.

Færgeruter i Nordsjælland

Nyd en smuk overfart med færgerne mellem Danmark og Sverige samt de små lokale færger i Nordsjælland.