Gå til indhold

Inspiration til oplevelser i den mørke tid

Foto:Tine Uffelmann&Tine Uffelmann

Omfavn mørket i Nordsjælland

Mørket har sænket sig, vi rykker indenfor på museer, restauranter og hyggelige hoteller, og det gør hyggen også. Solen står lavt på himlen, og mørket kommer tidligt, de nordsjællandske statuer, udsigter, slotte og kirker ser anderledes ud i tusmørket, men er stadig ligeså betagende.

Grønnessegaard Gods Nattevandring
Foto: Tine Uffelmann
Fyrhistorisk Museum, Nakkehoved Fyr
Foto: Tine Uffelmann

Kulturen kalder

Nordsjælland byder på store museumsoplevelser, kunst i verdensklasse og fascinerende historie på både kloster og nogle af Danmarks mest prægtige slotte. Men der er også masser af mindre museer, gallerier, kunsthaller og kunsthåndværkere, som danner ramme om kulturen i Nordsjælland.

Oplev steder på en ny måde i mørket

En by eller et slot kan virke som to vidt forskellige steder i lys og mørke. Når vi tænker på ferie, så tænker vi ofte på sommer og lange lyse aftner, men i efterår- og vintermørket sker der noget magisk med de steder, vi kender.

Gilleleje 365 dage om året

På toppen af Nordsjælland ligger Gilleleje. Byen er et attraktivt sted i sommervarmen, men et overset sted i tusmørket. Byen lever hele året og udsigterne fra byen over Kattegat og Øresund er mindst lige så spektakulære i de mørke måneder, som i de lyse. Vinterbad i havnen, sæt dig ind på en af de lune restauranter eller put dig under dynen på et af byens hoteller. 

Skal mørket være uhyggeligt?

Halloween vinder ind i Danmark og også i Nordsjælland. Hvis du synes om et godt gys en gang om året, så er du nok ikke alene. I Nordsjælland er der flere oplevelser omkring Halloween, du kan deltage i, også et ekstra skræmmende, kun for teenagere og voksne.

Til Horror Walk i Hillerød kan du møde disse farlige væsener

På eget ansvar! Få et gys i mørket

© VisitNordsjælland
Foto: Tine Uffelmann

Share your wonders: