Egeværk_Glassmedjen

Kunst & Kultur

Foto: Tine Uffelmann

Ultramoderne arkitektur, kunst og design i Nordsjælland

Nordsjælland er om nogen region i Danmark sprængfyldt med kunst og kultur. Ultramoderne arkitektur, kunst og design, internationalt teater og ikke mindst overdådige renæssanceslotte som fortæller Danmarkshistorie. Frederiksborg, Kronborg og Fredensborg slotte er kulturhistoriske fyrtårne som tiltrækker turister fra hele verden. Hvert år i august afholdes Shakespeare Festival i Kronborgs slotgård med internationale teaterkompagnier. Esrum Kloster, oprindelig et stort og magtfuldt cistercienserkloster, er i dag et aktivt center for kultur og oplevelse, samt pilgrimscentrum.

Louisiana Museum of Modern Art er et kunstmuseum i verdensklasse, hvor kunst, natur og arkitektur mødes i et enestående samspil. Oplev skiftende udstillinger med fremtrædende internationale kunstnere, foruden en fornem permanent samling.

M/S Museet for Søfart er et eksempel på banebrydende arkitektur som vækker opmærksomhed verden over. Bjarke Ingels Group har tegnet det underjordiske museum, som har vundet adskillige internationale priser og er blevet beskrevet som ”det smukkeste hul i jorden”.

Museer & Slotte

Kulturelle topattraktioner