Gilleleje - Danmarks mest kreative by 2017

Gilleleje vandt i 2017 titlen som Danmarks mest kreative by. Byen blev udvalgt af Bruno Christensen der er Danmarks mest erfarne detailekspert. 100 byer deltog fra start og Gilleleje blev udvalgt som den by, hvor kreativiteten er størst, når det gælder om at udvikle en by til at være et sted, hvor mennesker befinder sig godt, og hvor erhvervsliv og kultur går hånd i hånd.  

Gilleleje deltog i 2015 i en mystery shopping undersøgelse, hvor både restauranter, butikker og turistinformation blev besøgt flere gange hen over sommeren. Byen blev nummer 1 ud af 32 byer i hele Danmark og fik tiltlen som byen med Danmarks Bedste Værtsskab.

Gilleleje ligger i Gribskov Kommune ved Sjællands nordligste punkt, Gilbjerghoved. Byen har formået at bevare en stor del af det oprindelige fiskerlejes idylliske små stræder og stråtækte gamle huse. Gilleleje er en livlig turist-, handels- og fiskerby med Sjællands største fiskerihavn som sit naturlige centrum. 

Havnen i Gilleleje

Mågeskrig, bølgebrus, fiskekutternes traditionelle rolige lyd, lyden af børn der leger mellem garnerne eller fanger krabber, samt duften af frisk fisk - du er ikke i tvivl. Du er på Gilleleje Havn. Læs mere her.

Den Danske Riviera

Velkommen til Den Danske Riviera - En naturperle langs nordkysten

Begivenheder Gilleleje & Græsted

Græsted Veterantræf er nostalgi for fuld damp, mens Munkeruphus har fingeren på kunst- og designpulsen. Se skulpturer både inde og ude på Tegners Museum og mød de lokale i Kulturhavn Gilleleje.

Store oplevelser i Kongernes Nordsjælland

En verden af oplevelser venter dig.....

Se og oplev det gamle Gilleleje

Gå på opdagelse mellem de små stråtægte huse i Gillelejes gader og fornem stemningen. Tag med på spændende rundvisninger og meget mere.

Museer i Gilleleje

I Gilleleje området findes der forskellige muligheder for museumsbesøg der fortæller om historie og moderne og klassisk kunst.

Gilleleje Museum

Det gamle Hus og Fiskehallerne

Munkeruphus

Rudolph Tegners Museum og Statuepark

Fyrhistorisk Museum 

Det er for børn

Der er massere af oplevelser i Nordsjælland for de yngste. Her er en samling af dem du slet ikke kommer uden om.

Oplev Nordsjælland på Cykel

Kongernes Nordsjælland er fyldt med fantastiske cykeloplevelser - og det er heller ikke sværere end at hoppe op på cyklen og pedaler afsted.

Cafeer og restauranter i Gilleleje

Find fast food, is, skønne cafeer ved havet og hyggelige restauranter der serverer himmelsk mad

Top 5 Frisk fisk i Gilleleje Havn

Gilleleje er Nordsjællands største fiskeindustrihavn. Dette byder op til fantastiske muligheder for at smage sig til nordens fisk - friskfanget og leveret til havnen lige uden for døren.

Kort over Gilleleje

Alt om Gilleleje

Udforsk alt vi har i vores kartotek omkring Gilleleje

Find hjertestarter

Brug for en hjertestarter? - Klik her og find alle de registrerede i Danmark

Turistinformation

Visitnordsjælland har tre bemandede turistinformationer, som har åbent i sommerperioden.