Gå til indhold
©  Foto:

Kongelige spor - En cykeltur på 11 km i Hillerød

En fin lille cykeltur fra Hillerød ud til Parforce landskabet i Store Dyrehave, ned ad Batzkes Bakke til Frederiksborg Slot og Barokhaven. Og følg Søstien til Hillerød Torv og stationen.

Det kongelige spor starter på Hillerød Station, hvor du lige trækker cyklen hen til Banestien. Herfra går det til Jagtvej og Funkevej hen til Nyvang og bommen hvor du krydser Københavnsvej, pas på trafikken her. Følg skiltene hen til Kongestjernen med kompasstenen i krydset med de otte veje!

Følg den lange lige grusvej, skiltet cykelrute 110, frem til Overdrevsvejen (OBS på trafikken her). Forsæt ligeud og rutenummeret skifter nu til 109 og 110 indtil du kommer til Tikantskrydset – gæt hvorfor navnet…

For enden af Batzkes bakke folder alle Hillerøds seværdigheder sig ud; Frederiksborg Slot, Barokhaven og Slotssøen og Den Lille Færge.

  • Sæt cyklerne udenfor og gå op gennem barok haven til den bageste have hvorfra der er en flot udsigt til slottet med Barokhaven i forgrunden.
  • Fra Barokhaven gennem Møntporten ud til Slangerupgade. Her kan I vælge at trække cyklerne igennem Slotsgade eller trække cyklerne på stien langs søen. Langs Søstien er der en flot og varieret udsigt til slottet. Både Slotsgaden og Søsstien fører frem til Torvet. Og fra Torvet følges skiltene til Hillerød Station.
  • Hillerød Torv er specielt kendetegnet ved byens gamle rådhus, nu Hillerød Tinghus.

Højdepunkter

Det lille ekstra

Være at vide

  • Turlængde: Ca. 12 kilometer
  • Start og slut på Hillerød Station
  • Cykler kan lejes på Hillerød Station
  • Turen følger cykelrute 110 gennem Parforcejagtlandskabet, og cykelrute 104 gennem Hillerød,
  • Store Dyrehave er en del af det Nordsjællandske Parforce landskab og udnævnt til UNESCO Verdensarv
  • Der cykles på asfalt og stier med varieret grusunderlag.


Parforcejagt

Store Dyrehave bærer tydelige spor af den kongelige jagtglæde gennem tiderne. Christian den V anlagde i slutningen af 1600 tallet det stjerneformede vejsystem til sine parforcejagter. En smuk stor hjort blev jagtet rundt i skoven af ryttere og hunde, mens kongen kunne overskue jagten fra stenen. Først når hjorten næste udmattet sank om, red kongen til og dræbte det.

Frederiksborg Slot

Frederiks den II opførte den del af slottet der ligger på den inderste holm. Og Christian den IV byggede slottet ud med tre fløje på den yderste holm. Slottet, på nær Slotskirken, brændte i 1859. Det genopbyggede slot er i dag musm.

Teglgårdssøen

Anlagt i 1570erne som en del af et sø- og kanalsystem som skulle lede vand til Hillerød fra Allerød sø. Søen er i dag oprenset og fungerer som bynær badesø. 

Cykelruten

Følg de kongelige spor gennem Hillerød på kortet.

Share your wonders: