©  Foto:

Frederiksborg Slot giver kvinderne plads: Se den opdaterede portrætudstilling

Kvinderne er kommet med i danmarkshistorien på Frederiksborg Slot. Det var de sådan set også før, men i den reviderede portrætudstilling i afdelingen for kunst i det 20. og 21 århundrede, er andelen af kvindelige portrætter steget fra 14% til 40%. Tag ind og se de spændende portrætter af både mænd og kvinder.

Krøyer, Gerda Wegener og Inger Christensen

I den reviderede portrætudstilling på Frederiksborg Slot kan du se spændende portrætter af afdøde og nulevende danskere, der på hver deres måde har sat deres præg på Danmarks historie.

Oplev blandt andet flere portrætter malet af P.S. Krøyer, en række fotos af Suzanne Brøgger, en festklædt, men meget træt Herman Bang, et portræt af digteren Inger Christensen, samt et portræt malet af Gerda Wegener. Portrættet forestiller Lili Elbe, den første transkvinde, der fik en kønskorrigerende operation.

Besøg udstillingen på Det Nationalhistoriske Museum

Enhver blivende udstilling skal opdateres

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot har til opgave at skildre danmarkshistorien, blandt andet som den tager sig ud i portrætkunsten. I afdelingen for kunst fra det 20. og 21. århundrede var det tid til en opdatering af de udvalgte portrætter.

Vi forholder os alle til den tid, vi lever i - vi bliver klogere og får nye perspektiver gennem den offentlige samtale. Derfor er opdateringen af udstillingen heller ikke foregået uden en forbindelse til nutiden, og andelen af kvindelige portrætter i udstillingen er dermed steget fra 14% til 40%.