Gå til indhold
©  Foto:

Esrum Kloster og Møllegård for børn

Tag børnene med til Middelalderen på Esrum Kloster & Møllegaard. I klostergården er der indrettet et særligt rum til børnene, hvor de kan lege sig ind i historien. 

Her træder de ind i middelalderen, hvor de finder ridderudstyr, ridderhest og forskellige middelalderlige strafferedskaber.

Her kan de også udlære sig som katedralbyggere, hvis de mestrer den svære kunst at bygge buer i munkesten. Og så kan de træffe det svære valg at gå i kloster. På den anden side af væggen befinder de sig nemlig hos novicerne, hvor man skal lære at skrive gotiske bogstaver med fjer, bede og iøvrigt sige farvel til alle personlige ejendele. Og mor og far.

Riddermarked

Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne den tredje weekend i juni. Oplev ægte middelalderstemning, når Esrum Kloster afholder sit årlige Riddermarkede. På markedspladsen emmer det af liv og gode tilbud. Handlen afbrydes af trubadurer, gøglere, fortællere, dansere og alt slags godtfolk. De fromme munke underviser i medicinfremstilling og skrivning, og i ridderlejren kan du møde ægte tempelriddere og lære kunsten at skyde med bue eller kæmpe og ride som en ridder, mens der i klostergården steges helstegt pattegris

Skoleferier

I skoleferierne  er der altid en masse arrangementer på Esrumkloster og Møllegård. Hver ferieaktivitet, hvert år har sit tema og hele familien kan deltage i de spændende og sjove aktiviteter.  Og aktiviteterne er gratis, når du har betalt entré til klostret. Programmerne kan ses på www.esrum.dk

Stadig masser af aktiviteter

Der afholdes stadig festivaler, ferieaktiviteter, madfortællinger og meget mere. Se mere på esrum.dk I butikken kan du få ægte klosterprodukter, trappistøl, lokale herligheder og meget andet. Det er også her du kan hente information om pilgrimsvandring, arrangementer og meget andet. Møllecaféen er åbent som sædvanlig, ligesom der er fri adgang til Naturlegepladsen, Klosterhaven og udendørsudstillingen ”Klosteret i Landskabet”.