Liseleje

Foto: Mette Jonson

Badeferie som i gamle dage. Sand, så langt øjet rækker, og klart blågrønt vand som frister til en dukkert. Store, solvarme sten i stranddiget, for Liseleje har lidt flere solskinstimer end de fleste steder i landet.

Liseleje er en hyggelig, afslappet badeby, hvor familier gennem generationer har tilbragt sommeren. Blot en times kørsel fra København er du i en helt anden verden, som går lidt langsommere og får dig helt ned i gear.

Solbadning i klitterne, lange traveture i strandkanten og uspoleret hedelandskab på Melby Overdrev. Naturoplevelser, som er balsam for sjæl og krop.

Men også en badeby som summer af liv hele sommeren, med Torvedage, Liseleje-ugen, Ølfestival og hyggelige caféer, restauranter og vintagebutikker. Og til børnene en af landets smukkeste naturlegepladser, Havtyren.

Kommer du om efteråret eller om vinteren, er oplevelsen ligeså stor, bare anderledes. Mærk naturens vældige kræfter, lyt til blæsten og det brusende hav. Og nyd den enestående solnedgang – hele året rundt.

 

Det skal du glæde dig til

Stranden, havet og himlen - naturen er den største seværdighed i Liseleje. Men derfor kan du jo godt lade dig inspirere til flere oplevelser og aktiviteter. Naturlegepladsen Havtyren er ikke uden grund et hit hos børnefamilier, og Melby Overdrev er et sjældent naturområde for Sjælland, en åben hede med en usædvanlig rigdom af planter og insekter.

Læs mere

Restauranter & caféer

Når dagen går på hæld og du går hjem fra stranden, er det tid til lidt godt at spise. Liseleje har flere små, men gode restauranter - vil du hellere lave maden selv, er der mange små charmerende gårdbutikker i området, med alt fra lækkert kød til friske grøntsager.

Læs mere

Besøg en landsby

Der er mange smukke og interessante steder at besøge i området, men vi anbefaler især at du stopper op ved en af disse små landsbyer.

Læs mere