Den største sandkasse: Tag børnene med på eventyr i Hundested

Foto: Nikolaj Danielsen

Snør skoene og tag familien med på et sandt eventyr i Hundested. Vis børnene de forunderlige sandskulpturer i Hundested Sandskulptur Park, lad dem bygge deres egne skulpturer i den store sandkasse, byd på en is og nyd en lækker menu på én af havnens børnevenlige restauranter.

1. Hundested Sandskulptur Park

På Hundested Havn venter eventyret: Hundested Sandskulptur Park. Så snart I træder ind gennem parkens port, rejser de enorme sandskulpturer sig. 

Løb og gå rundt mellem skulpturerne, der hvert år har et nyt tema, og se, hvilke eventyr og sagnfigurer, I kan finde. Gennem årene har man blandt andet kunnet se lumske drager, fortryllende havfruer, skrækindjagende dementorer og mangearmede blæksprutter. 

En dinosaur lavet i sand smiler i Hundested Sandskulptur Park

Tag børnene med til Hundested Sandskulptur Park og vis dem alle de sjove og skøre figurer i sand. Foto:Nikolaj Danielsen

2. Sandkasse til børnene

Når I har gået rundt og samlet inspiration mellem sandskulpturerne, er det tid til at besøge sandkassen. Her kan jeres børn lege og bygge skulpturer selv. Der ligger alt, hvad de har brug for af spader, skovle, spande og forme - og måske får de et par nye venner, mens de bygger, for der er altid populært i parkens sandkasse.

Læs også: Besøg Hundested Sandskulptur Park

3. Souvenirshop og is

På et tidspunkt kan det være godt med en forfriskning, og så kan I gå op i caféen i Hundested Sandskulptur Park. Her kan I slukke tørsten i kaffe, øl, sodavand og så videre, og hvis I har lyst, kan I byde familien på en is eller kage.

De små kan også bruge deres hårdt optjente sparepenge på at købe et lille minde i souvenirshoppen: Her kan både børn og voksne finde alt fra fiskenet og tøjdyr til plakater og sæsonkort. 

I butikken på Hundested Sandskulptur Park kan I købe souvenirs

Lad børnene få en is i caféen og find hyggelige souvenirs i shoppen i Hundested Sandskulptur Park.Foto:Nikolaj Danielsen

4. Spis på Halsnæs Bryghus eller Restaurant Havfruen

Hvis I ikke selv har taget frokosten eller aftensmaden med, skal I unde jer en oplevelse på ét af Hundested Havns børnevenlige spisesteder. Prøv Restaurant Havfruen, der serverer fiskefilet og byg-selv-burger til børnene. Eller tag på Halsnæs Bryghus, hvor I kan få frikadeller eller rødspætte til de små og en specialbrygget øl til de større.   

Læs også: Hundested & Lynæs - autentiske byer med charme og kant

5. Klap en fisk på hjemvejen

Er der stadig lidt energi tilbage sidst på eftermiddagen? Så skal I tage forbi oplevelsesplatformen “Klap en fisk”. I bassinerne på havnen svømmer friskfangede fisk rundt, som børnene kan røre ved - helt gratis. …Og orker I ikke mere, så kan I gemme det til næste gang, I er i Hundested.

På Hundested Havn kan børn gratis klappe fisk og krabber

På oplevelsesplatformen “Klap en fisk” kan I helt gratis stikke fingrene i vandet og røre ved de små, friskfangede fisk og krabber, der svømmer rundt. Foto:Tine Uffelmann

6. Sådan kommer I til Hundested med toget

Hundested Sandskulptur Park ligger i den vestlige del af Nordsjælland, og der går tog (næsten) helt til døren. Fra København tager I s-toget til Hillerød. Her skifter I til lokalbanen, og står af på næstsidste station, Hundested St. Herfra tager det under 10 minutter at gå ned til parken. 

Tip: Hundested Sandskulptur Park er også sjov for de mindste børn, men egner sig bedst til 3 år og opefter.