Gå til indhold
Fastelavn på Frederiksborg slot - Kongelig udklædning

Fastelavn i Nordsjælland

Foto: Frederiksborg Slot, Hillerød 📍

Fastelavn er højtid for udklædning, tøndeslagning og fastelavnsboller. Men hvor kan man vise sit flotte kostume frem og slå katten af tønden? Vi har her gjort det nemt for jer at finde frem til de festlige begivenheder i Nordsjælland. 

Horror Walk HIllerød
Foto: Tine Uffelmann
Horror Walk HIllerød
Foto: Tine Uffelmann

"Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade..."

Udklædning for børn på Frederiksborg Slot i Hillerød

Fastelavn på Frederiksborg Slot

© VisitNordsjælland
Foto: Frederiksborg Slot

FASTELAVNS WORKSHOP FOR BØRN I KULTURHAVN GILLELEJE

Lørdag d. 13. februar kl. 11.00 kan du gå krea amok i fastelavs workshop i Gilleleje. Kom til fastelavns workshop og bliv klar til fastelavn - lav dit eget fastelavnsris – farverige fastelavnsmasker – sjove katte med farvestrålende maver el kreative finurlige hoveder af karton på pind. Vi har alle de materialer du skal bruge, i form af skabeloner, farverigt papir, karton, blyanter og meget mere. Børnegruppen fra kulturhavnen står klar til at hjælpe dig, så slip fantasien og kreativiteten løs og kom ned og hyg dig. Gratis deltagelse. Adresse: Peter Fjelstrups Vej 12, 3250 Gilleleje

FASTELAVNSFEST I SUPER BRUGSEN I GILLELEJE

Lørdag d. 18. februar kl. 10.00-12.00 kan du slå katten af tønden i Super Brugen i Gilleleje. I må meget gerne komme udklædt og der er fastelavnsboller og andet lækkert samt præmier til kattedronninger og kattekonger og bedst udklædte. Det foregår i havegården ved Super Brugsen (indgang via grøntafdelingen). Der vil være to aldersgrupper: Fra. kl.10-11. Alder 0-8 år. Fra. Kl.11-12, alder 9-14 år. Adresse: Parkvej 1, 3250 Gilleleje.

FASTELAVNSFEST I FREDERIKSVÆRK

Lørdag d. 18. februar kl. 10.30, kan du slå katten af tønden i centret INoord i Frederiksværk. Der er fastelavnsboller og kakao og præmier til både kattedronninger og kattekonger. Det er for børn i alderen 2-6 år samt 7-12 år. Adresse: INoord, Nørregade 38, 3300 Frederiksværk. 

FASTELAVN HOS NIVAAGAARDS MALERISAMLING

Nivaagaards Malerisamling inviterer alle børn til fastelavsfest på museet søndag d. 19. februar kl. 11.15. Først er der er rundvisning på museet hvor du kan blive klogere på fastelavnens historie. Klokken 13 slås der katten af tønden udenfor i parken. Kom meget gerne udklædt. Det er gratis for gæster u. 18 år at deltage og man kan købe varm kakao og fastelavnsboller. Tilmelding ikke nødvendig. Adresse: Gammel Strandvej 2, 2990 Nivå

FASTELAVNSFEST PÅ HUNDESTED HAVN

Hundested havn kan børnene slå katten af tønden søndag d. 19. februar kl. 10.30. Det foregår på land ved Fyrbåken som ligger midt på Nordre Beddingsvej overfor Halsnæs Bryghus. Klokken 11.15 vil dykkere fra Dykkerklubben Hajen hoppe i vandet og slå katten af tønden i havnebassinet. Dykkere, fridykkere, uv-jægere mm er meget velkomme til at deltage. Adresse: Nordre Beddingsvej, 3390 Hundested. 

FASTELAVNSFEST PÅ HUNDESTED BED & BREAKFAST

Traditionen tro kan du slå katten af tønden søndag d. 19. februar kl. 13.00 Hundested B&B. Der vil blive kåret en kattedronning og kattekonge og der er præmier til de tre flotteste udklædninger, samt mulighed for at købe lækre fastelavsboller, kaffe, the, kakao, sodavand mm. Det foregår indendørs. Adresse: Nørregade 10, 3390 Hundested

FASTELAVN I SLOTSARKADERNE I HILLERØD

Alle børn og deres forældre inviteres til Slotsarkaderne hvor der søndag den 19. februar kl. 12-14.00 fejres fastelavn, med tøndeslagning fordelt i tre aldersgrupper: 0-3 år, 4-6 år og 7-11 år.  Kom meget gerne udklædt, der er præmier på højkant til kattedronning og kattekonge. Bagefter er der lækre fastelavnsboller. Tøndeslagningen foregår udenfor i Støberigården kl. 12. Adresse: Slotsarkaderne 225, 3400 Hillerød.

Dette kan du også opleve i vinterferien

© VisitNordsjælland
Foto: Ann Jørgensen

FASTELAVN PÅ HUNDESTED BRANDSTATION

Søndag d. 19. februar kl. 11.00 kan du slå katten af tønden på brandstationen i Hundested. Det foregår inde i brandgaragen. I dagens anledning er brandbilerne kørt udenfor, så man har mulighed for at se på dem. Der er kaffe og juice. 

FASTELAVN HOS BEDSTEMOR ANN´S BESØGSBONDEGÅRD

Slå katten af tønden på besøgbondegården Bedstemor Ann lørdag d. 18. februar og søndag d. 19. februar begge dag kl. 10.00. Udover tøndeslagning vil dagen gå med at fodre og klappe dyr samt evt. ridning og traktorkørsel hvis vejret tillader det. Tilmelding til arrangementet kræves på tlf. 23705034 senest d. 17.2. Adresse: Ll Fjellenstrupvej 25, 3250 Gilleleje.

FASTELAVNSFEST I ANNISSE FORSMLINGSHUS

Fastelavn og tøndeslagning den 19. februar kl. 14.00. Fine præmier til kattekonger og kattedronninger. Det koster 40.- kr. pr. person at deltage og det er incl. sodavand og fastelavnsbolle. Adresse: Helsingevej 8, 3200 Helsinge 

FASTELAVN I FREDENSBORG

Lørdag d. 25. februar kl. 10-13 vil der være sjov for børnene på Store Torv i Jernbanegade i Fredensborg i anledning af fastelavn. Der vil være tøndeslagning, uddeling af fastelavnsboller og cacaomælk. Der vil være præmier til vinderne af tøndeslagningen, samt andre sjove aktiviteter for børnene, som gør, at de kommer rundt i gaden. Adresse: Store Torv, Jernbanegade, 3480 Fredensborg.

Med forbehold for ændringer.

Share your wonders: