Esrum Sø

Danmarks næststørste sø, men vandrigeste på 1736 ha. Søen er ca. 9 km lang og 2-3 km bred og med en dybde på op til 22 m. Søen har et alsidigt dyre- og planteliv og her er badning tilladt.

Sejlads
Esrum Sø er placeret meget smukt mellem Gribskov på østbredden og Fredensborg slot, slotspark og marker på vestbreden. Det er tilladt at sejle kano, kajak, sejlbåd og robåd og at windsurfe på Esrum Sø. Kitesurfing er forbudt af hensyn til det rige fugleliv ved søden. Motorsejlads kræver en særlig tilladelse fra Naturstyrelsen og derfor er det muligt at komme en tur fra Skipper Alle ved Fredensborg, tværs over søen til Griskov. Hvis du har egen båd med kan denne sættes i søen ved slæbestedet i Sørup efter aftale med havnefodeden.

Fugle
Der er et rigt fugleliv og den sydligste del af søen er ikke offentlig tilgængelig ad vandvejen. Her har Naturstyrelsen opsat to fugle udsigtstårne. Ved søbredden kan du finde en planche, der viser, hvilke fugle der lever på søen. Det freddede område er markeret med gule bøjer.

Fiskeri
Det er tilladt at fiske i Esrum sø hvis du har fisketegn. Søen er især kendt for sine flotte gedder og store bestand af aborre. Regler for fiskeri i Esrum sø. Fisketegn kan købes på nettet.

Badning
Vandet i Esrum Sø er så rent at det er tilladt at svømme og dykke. Ved Fredensborg Havn er der i sommerhalvåret en 1000 meter Open Water svømmebane.

Overnatning i det fri
Ved søen, på den side hvor man også finder Gribskov, er der to primitive overnatningspladser og flere grill pladser. Læs mere om lejr og grill pladser Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Søvejen 9
3230 Græsted

Fakta

  • Faciliteter

    • Toilet
    • Parkeringsplads for busser
    • Kiosk
    • Afmærkede ruter

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.352031798
Latitude : 55.989191986