Parforce_Stjernen_hillerød

Væksten fortsætter i Kongernes Nordsjælland

19.6.2019
Forfatter: Annette Sørensen
Foto: VisitNordsjælland

I går på den årlige generalforsamling præsenterede VisitNordsjælland selskabets årsberetning for 2018, og solen skinnede i mere end en forstand på Kongernes Nordsjælland sidste år.

Antallet af overnatninger steg samlet set med 2,9%, hvilket er over landsgennemsnittet på 2,3 %. Det er særligt hotellerne, der står for den store stigning, og en stor del kan tilskrives mødeturismen, der i 2018 havde det bedste år nogensinde samt en større hotelkapacitet og bedre kvalitet end tidligere.

I foråret åbnede Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Danmarks næststørste nationalpark og i forsommeren deltog VisitNordsjælland også for første gang på Folkemødet med egne dagsordensættende debatter – strandudvikling set med en turists øjne, havmiljø i Øresund og hvordan de kreative erhverv sammen med turismen kan positionere Nordsjælland. Endelig indeholder årsberetningen beskrivelser af VisitNordsjællands udviklingsprojekter, og et unikt, internationalt samarbejde med Parforcejagtlandskabet og andre udvalgte europæiske UNESCO-verdensarvsteder, der resulterede i en fælles hjemmeside, hvor formålet er at fremme bæredygtig turisme på nogle af de mest spektakulære verdensarvsteder i Europa. Hele årsrapporten kan læses her.

For yderligere spørgsmål kontakt venligst direktør Annette Sørensen, VisitNordsjælland på mobil: 41 78 67 83