Marienlyst Strandhotel

Nordsjælland oplever stor hotelfremgang i 2018

19.6.2019
Foto: Unikke Mødesteder

Nordsjælland har oplevet en stigning i turismeovernatninger i 2018. Et kvalitetsløft af hoteller over hele destinationen forklarer blandt andet væksten.

Flere turister vælger at lægge deres overnatninger i Nordsjælland. Mens hele landet samlet set har oplevet en fremgang i turismeovernatninger på 2,7 procent, har Nordsjælland oplevet en fremgang på 2,9 procent i 2018 sammenlignet med året før. Nordsjælland har haft 40.600 flere overnatninger i 2018 fordelt over hele destinationen, og det er især de udenlandske turister, der har lagt flere overnatninger. Nordsjælland har nemlig oplevet en fremgang på 3,3 procent i udenlandske turister, mens 2,7 procent flere danske turister har overnattet på destinationen sammenlignet med året før.

Hotellerne er de helt store vindere

Med hele 435.200 overnatninger - en stigning på 8,8 procent sammenlignet med 2017 - har Nordsjællands hoteller oplevet en massiv fremgang. De gæster, der bruger hotellerne, er både erhvervsturister og feriegæster.

- Der er kommet flere kvalitetssenge i Nordsjælland. Og der er ingen tvivl om, at de flotte hotelovernatningstal på destinationen skyldes det kvalitetsløft, vi har set på flere hoteller over hele destinationen. Flere gode og kvalitetsbevidste overnatningssteder gør Nordsjælland til en attraktiv destination, siger Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland.

Flere turister overnattede i feriehuse i 2018

I 2018 var der 474.900 overnatninger i lejede feriehuse. Det er 10.000 mere end året før og en stigning på 2,1 procent.

- Det er dejligt at se, at flere turister fortsat lægger deres overnatninger i vores feriehuse. Den positive udvikling gavner både nærområdets økonomi og vækst, siger Annette Sørensen, direktør i VisitNordsjælland.

I 2018 var 31 procent af overnatningerne i Nordsjælland udenlandske, mens de resterende var danske. Overnatningstallene fintælles i øjeblikket af Danmarks Statistik, og de endelige overnatningstal forventes at ligge klar omkring påske.