Vandretur i Nordsjælland

Ny vandrefestival opstår i Nordsjælland

3.5.2021
Forfatter: Anne-Marie von Vultejus
Foto: Daniel Villadsen

Nordsjællands Vandrefestival vil inspirere til nye eventyr og oplevelser i Nordsjælland og samtidig gøre besøgende klogere på videnskaben bag vandring og skabe nye fællesskaber.

Vi går som aldrig før. Vandrestier og ruter popper op og bliver flittigt besøgt af ivrige og naturhungrende danskere i større og mindre fællesskaber. Det smukke morænelandskab, skovene, søerne, kysten, de kongelige slotte og de mange smukke byer og landsbyer gør Nordsjælland til en oplagt vandredestination.

Den nye vandrefestival får til huse på Esrum Kloster & Møllegård. Den løber af stablen i uge 35 med et væld af lokale ildsjæle og initiativer med gang og vandring i centrum. Festivalen bygger på de tre temaer; viden, oplevelser og fællesskab.

Læs mere om Nordsjællands Vandrefestival og se hele programmet

Videnskaben bag gåture

Vandrefestivalen indledes med to fagdage den 2. og 3. september, hvor deltagerne får den nyeste indsigt, viden og inspiration om, hvad vandring og gåture gør for os som mennesker. Vi ved, at gåture er sunde for krop og sjæl. Men Nordsjællands Vandrefestival skal give svar på, hvad der sker, når vi går, hvorfor det er sundt, og hvordan det er sundt at gå.

Hvad sker der i kroppen og i hovedet, når vi begynder at gå? Hvad sker der, når vi bevæger os ud i naturen kontra gåture i byen? Hvordan ser den etablerede videnskab på gang og natur som behandling? Alt det og meget mere folder vi ud på de to første dage, hvor landets kommuner, patientforeninger og organisationer med fokus på sundhed inviteres til spændende dage med foredrag, oplæg, debat og vidensdeling”, siger Jane Sunesen, projektleder i DGI og Gribskov Går Sammen, som allerede tilbyder gåture rundt i det skønne Nordsjælland.

Gå-fællesskaber skal skabes

Alle danskere får muligheden for at være med til at skabe nye fællesskaber omkring gang- og vandreoplevelser i Nordsjællands skønne natur og kulturlandskab, når festivalen afholdes.

Venner og veninder, skoleelever, virksomheder, institutioner, foreninger og lokale ildsjæle snører skoene og inviterer dig med på tur for at dele små og store fortællinger, naturoplevelser, kulturperler og fællesskaber, som Nordsjælland rummer. Det sker i hele uge 35, og vi glæder os til at se jer”, siger Flemming Larsen, idræts- og fritidskonsulent hos Gribskov Kommune.

Der kommer til at være gåture for alle niveauer og aldersgrupper, så uanset om man er vant til at vandre lange ture, eller først er ved at se lyset i gåture, vil vandrefestivalen byde på fantastiske oplevelser.

Kulmination på klostret

I weekenden 4. og 5. september samles trådene på Esrum Kloster & Møllegård med et varieret program med alt fra inspiration til nye eventyr og oplevelser, over gear og grej til vandrehistorier i særklasse.

På Esrum Kloster glæder de sig til at lægge jord til den nye vandrefestival. ”Esrum Kloster er en af de ældste perler i Kongernes Nordsjælland, og har de perfekte rammer til en festival med netop det tema. Esrum Kloster har gennem historien altid budt vandrere og pilgrimme velkommen. Den tradition er vi stolte af, og vi værner om den del af vores fælles historie og holder traditionerne i hævd”, siger Vibeke Cavling Clausen fra Esrum Kloster.

Nordsjællands Vandrefestivals ambition er at skabe nye fællesskaber omkring gang- og vandreoplevelser i Nordsjællands skønne natur og kulturlandskab. Hos VisitNordsjælland glæder de sig over at kunne sprede budskabet om, at Nordsjælland er en attraktiv vandredestination til hele Danmark.

Jeg kan kun opfordre til at holde øje med Nordsjællands Vandrefestivals hjemmeside, som netop er lanceret. Her lægger vi nye arrangementer op løbende, og vi tror, der bliver rift om de guidede ture, som hovedsageligt afvikles i weekenden 4.-5. september, i og omkring Nationalpark Kongernes Nordsjælland”, siger Anne-Marie von Vultejus, der er forretningsudvikler hos VisitNordsjælland.

Hos foreningen Esrum-Tisvildevejen er der også begejstring og forventning til den nye fælles vandrefestival: "Vi glæder os over at være en del af Nordsjælland Vandrefestival og til at være med til at udfolde, hvad vandring kan og gør for os mennesker, og hvorfor det er en helt fantastisk måde at opleve naturen og historien gående - og gerne i fællesskab med andre", lyder det fra Gitte Christiansen.

Årlig begivenhed

Ideen til Nordsjællands Vandrefestival er udsprunget fra udviklingsprojektet ”Turismeudvikling i Nationalpark Kongernes Nordsjælland”, og med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og det er tanken, at festivalen skal være en fast årlig begivenhed.

Målet med festivalen er at binde mennesker, steder og fortællinger sammen i fællesskab omkring vandring.

Nordsjællands Vandrefestival er et samarbejde mellem ”Gribskov Går Sammen”, DGI, Esrum Kloster & Møllegård, Foreningen Esrum-Tisvildevejen, Gribskov Kommune og VisitNordsjælland.

Foto: Daniel Villadsen
Nordsjællands Vandrefestival
Foto: Daniel Villadsen
Anne-Marie von Vultejus
Så mere at vide om Nordsjællands vandrefestival... Kontakt

Forretningsudvikler | Netværksleder | Kontakt: Gribskov

amv@visitnordsjaelland.com