Fyrhistorisk Museum på Nakkehoved Østre- og Vestre Fyr

Foto: VisitNordsjælland
Attraktioner
Museer
Besøg Fyrhistorisk museum og oplev en unik udsigt fra toppen af tårnet.
Adresse

Fyrvejen 25A

3250 Gilleleje

Kontakt

E-mail:post@museumns.dk

Telefon:+4572170240

Fyrhistorisk Museum kan besøges året rundt. Om sommeren er det åbent næsten alle dage og man kan komme op i tårnet når vejret er godt.

Historien
På Nakkehoved blev i 1771-72 opført to ledefyr med kulbål på toppen af tårnene. De indgik som en væsentlig del af fyrvisningen langs den internationale sørute gennem Kattegat. På Kullen havde der siden 1560 været ét fyr. Skibsfarten kunne derfor efter 1772 skelne danske- og svenske siden ved antallet af fyr.

År 1800 overdækkede Poul Løwenørn fyrbålene med glaskupler. Kulfyringen blev fastholdt til 1833, hvor oliebrændere blev installeret. Nakkehoved Østre Fyr blev slukket i 1898 og i det forhøjede Vestre Fyr blev opsat et roterende linseapperat. Østre Fyr er ved en restaurering ført tilbage til år 1800 og er et af de få bevarede kulfyr i verden.

Besøg Fyrhistorisk Museum på Nakkehoved Fyr
I den gamle fyrmesterbolig er der indrettet et museum der viser fyrenes historie. Du kan se fyrmesterens kontor og i godt vejr er det muligt at komme helt op i tårnet og gå rundt om linsen. En del af museet fortæller også historien om Kong Frederik d. 7. og Grevinde Danner, der flere gange besøgte Nakkehoved. Flere er gennem tiden blevet viet i toppen af tårnet.

Efter besøg på museet er det skønt at gå en tur langs kysten og tæt ved fyret er der en trappe der fører helt ned til stranden.

I efterårsferien og på skæve helligdage er der åbent kl. 11-16.

For guidede ture og gruppetilbud ring +45 61815803, hverdag mellem kl. 9-17

Adresse

Fyrvejen 25A

3250 Gilleleje

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland