VisitNordsjælland
Surfing ved Lynæs

Surfing i Nordsjælland

Surfområderne i Nordsjælland hører til blandt Europas bedste ja faktisk ligger et af de allerbedste spots ved Lynæs, få kilometer fra Hundested. Året rundt har du mulighed for at få vind i sejlet og luft under brættet, når du stævner ud fra det smukke område eller langs Nordkysten.

En af de gode ting ved Nordsjælland er at du aldrig er langt fra kysten. Regionen byder på 400 km. kyststrækning, der giver rig mulighed for at nyde havet og et væld af spændende oplevelser. Her finder du mange små autentiske fiskerhavne, samt kilometervis af skønne strande, hvoraf mange her fået tildelt blåt flag, for sin gode kvalitet. Søger du aktive oplevelser, er området berømt for sine gode windsurfing muligheder. Er du mere til gåture i naturen, smukke solnedgange over havet til lyden af bølgernes brus, så er mulighederne åbne her i Nordsjælland.

Surfing ved Lynæs

Lynæs Surfcenter, ved Lynæs havn, har de bedste rammer for en fed dag på havet. Her danner det lave vand, i den smukke Isefjord, et perfekt sted for surfing og andre vandsports aktiviteter, som kite -og windsurfing, kajak, stand-up paddeling mm.  

Windsurfing
Windsurfing er en blanding mellem sejlads og surfing. Du anvender et surfbrædt på ca. 2,5 m. med et sejl på, der bruges på havet eller fjorden. Forholdene langs kysten i Nordsjælland og i Isefjorden er perfekte for surfing. Her kan du i området omkring Lynæs finde fladt, lavt vand som er perfekt for at lære at surfe og langs den Nordsjællandske kyst, er det vildere, med bølger og vind, som giver perfekt vand til de mere erfarne windsufere.

SUP | Stand Up Paddle
Stand Up Paddle eller SUP, som det også kaldes, er sejlads på et surfbrædt med en pagaj i hånden, der bruges som styreredskab og fremdrift. Du padler frem, alt imens du står oprejst på sit board. Det anbefales at starte på roligt vand, indtil man har balance og kontrol. Det er en sjov sport for alle aldre.

Kitesurfing
Kitesurfing hører til de mere vilde vandsportsaktiviteter. Her kombinerer du paraglidning med windsurfing. Vindens kraft bliver udnyttet i form af en stor drage, som gør at du sejler på vandet, på en form for et surfboard. Start ud med en mild vind og på lavt vand, så er det muligt for alle at lære at kitesurfe.

SUP
Den Nordsjællandske kyst