©  Foto:

Turistinspiration, vaffelhus og indgang til Nationalparken Kongernes Nordsjælland | Under Kronen i Fredensborg

I Under Kronen finder du kort over Fredensborg og Nordsjælland, og VisitNordsjællands feriemagasin. Få stillet kaffetørsten og få lidt til den søde tand i Vaffelhuset. Der udover er huset et af Nationalpark Kongernes Nordsjællands officielle indgange.

Turistinspiration

På turistinspirationen kan du hente opleveskortet over Fredensborg, Nivå og Humlebæk, og Nordjællandskortet samt årets feriemagasin "Mit Nordsjælland. Turistinspirationen er ubemandet der er derfor høflig selvbetjening. 

Indgang til Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Find information om Nationalparken, som ligger i hele Nordsjælland. Under Kronen er en af indgangene – dvs. du kan finde historien om den del af nationalparken, som ligger omkring slottet og Fredensborg By. Læs mere om Nationalpark indgangen.

Vaffelhus

Efter en gåtur gennem Slotshaven og ned til Esrum Sø eller ned gennem shoppinggaden i Fredensborg, fortjener du en vaffel eller is som afslutning på turen. Ved vaffelhuset kan du sidde ud på træterrassen og nyde lækkerierne. Besøg Vaffelhuset.

Historien om Fredensborg Slot og byen omkring slottet

I huset finder du information om Fredensborg by og oplevelser i byen. Læs f.eks. om Dronningerunden, cykelruten gennem Fredensborg, Humlebæk og Nivå. Læs mere om Dronningerunden.

Offentligt toilet

Der er både toilet inde i huset og et toilet med indgang udefra, som er åbent 08:00-22:00.

Praktisk information

  • Adresse: Jernbanegade 1, 3480 Fredensborg.
  • Parkering: Foran huset eller ved parkeringspladsen på Jernbanegade.
  • Åbningstider: Huset er åbent når Vaffelhuset er åbent.