©  Foto:

Super Brugsen Gilleleje | Lokale fødevarer på hylderne

I SuperBrugsen Gilleleje er sortimentet af lokalt producerede fødevarer i topkvalitet blevet udvidet, med det formål at gøre vejen fra jord til bord kortere og mere bæredygtig.

Et udpluk af topkvalitetsvarer fra de lokale producenter, er samlet på butikkens producent torv.

Her kan nævnes brændevin fra Schumachers, vin fra Ørby vingård, Jota chokolade, øl fra Det Våde Får, honning fra Hyldehuset, mel fra Nordsjællands Fællesmølleri, is fra Kollerødgaard, økologisk æg fra Bosoyregaard, Gilleleje sild mm.

I den flotte grøntafdeling er der i sæsonen, kartofler, løg, ærter, jordbær, hindbær, asparges, krydderurter, frugt mm, fra de mange lokale partnerskaber. Butikkens slagtere har desuden flere gange om året både lokalt lam, ungkvæg og grise.

Visionen bag

Det er en særlig pointe for en forening som vSuper Brugsen, at levere fødevarer produceret lokalt til deres kunder.
Dels har Gilleleje Brugsforening været en naturlig del af dagliglivet på Nordkysten i 128 år, dels har antallet af lokale leverandører ikke været højere i mange år.

Alt dette giver dem et særligt ansvar for at give plads til lokale, engagerede leverandører, der gør sig umage for at levere kvalitet.

I 2020 har de helt i tråd med deres visioner skabt fantastiske relationer i lokalområdet. De har været i marken, på gården, de har sat løg, plantet jordbær, været på møllen, besøgt lammene, fulgt kalvene fra de blev født, og de har igennem året gjort det nære til en naturlig del af deres markedsføringsstrategi.