Gå til indhold
©  Foto:

Frederiksborg Slot i børnehøjde

Her kan du lege dig ind i Danmarkshistorien og høre om, hvordan det var at være prins og senere konge på slottet. Danmarks berømte konge, Christian 4., er nemlig født og opvokset på Frederiksborg Slot.

 

Historie i børnehøjde

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot byder på masser af oplevelser i børnehøjde. Besøg børneudstillingen og aktivitetsrummet i Christian d. 4.s hyggelige gamle vinkælder, eller deltag i museets mange sæson- og ferieaktiviteter. Gå på opdagelse med den digitale guide eller deltag i spændede sporlege rundt på museet. 

Sporlege

Tag børnene med på opdagelse i danmarkshistorien, med en af museets sporlege i hånden, som består af forskellige temaer og henvender sig til børn i alderen 6 til 12 år:

  • “Billedjagt”. Ved at løse sjove opgaver kan I udforske museets spændende historiemalerier og flotte portrætter.
  • “Kongen af Danmark”. Bliv klogere på kongens familie, krige, riger og klæder og løs til sidst ‘Kongernes quiz’.

Digital guide

Med museet digitale guide, kan du bevæge dig rundt på museet i dit eget tempo. Den digitale guide er lavet både med lyd og som tekst, hvor man som voksen selv kan læse højt for børnene. Guiden til museet tager udgangspunkt i Christian 4’s tilknytning til slottet, men undervejs stifter man bekendtskab med en række danske konger og dronninger og begivenheder i danmarkshistorien. Download museumsappen SMARTIFY her (kun muligt via mobil).

Klæd dig ud som prins eller prinsesse

I aktivitetsrummet kan børn klæde sig ud i fine renæssancekjoler, kunstfærdige dragter eller seje rustninger. Beklædningen er kopier af dragter, som du kan se på de historiske malerier rundt omkring på museet, og de er skræddersyet i børnestørrelser efter alle kunstens regler. Få taget et foto i den flotteste udklædning! Denne del er kun sæsonåbent.

Skriv med fjer og pen

Du kan også skrive med fjerpen og blæk efter skabeloner fra Christian 4.s egen stilebog, farvelægge prinsessekjoler og smykker eller tegne våbenskjolde og ordener. Denne del er kun sæsonåbent. 

Børnenes Danmarkshistorie

Museets børneudstilling "Christian 4. - barn og konge" fortæller historien om Danmarks berømte konge, med fokus på hans barndom. Hvordan var det at vokse op som fremtidig konge?

Martin Bigums fire store historiemalerier fortæller om kongens fødsel på Frederiksborg, hans barndom og hans opdragelse til konge. Datidens overtro, skolegang og den unge konges kroning er nogle af de temaer, udstillingen berører.

Sæsonaktiviteter

Følg med på www.dnm.dk for at se hvad der aktuelt sker for børn. Museet arrangerer løbende særlige aktiviteter i forbindelse med ferier og særudstillinger.

Share your wonders: