Lynæs

Foto: Halsnæs Kommune

Lynæs ligger, som navnet siger, i ly af de høje skrænter på næsset ved indsejlingen til Isefjord, lige syd for Hundested.

Lynæs ligger, som navnet siger, i ly af de høje skrænter på næsset ved indsejlingen til Isefjord, lige syd for Hundested. Det idylliske fiskerleje er et af Danmarks ældste - i dag flokkes lystsejlere fra Isefjord, Roskilde Fjord og Kattegat i den hyggelige lystbådehavn, byens hjerte, og fylder havnen med liv gennem hele sommersæsonen.

I Lynæs er der masser af hyggelige oplevelser for hele familien. Ved havnen finder du legeplads og en oplevelsesbro for børn, og du kan benytte grill-områderne og 2 shelters med bålsted. Sommeren igennem er der forskellige aktiviteter og musikliv på molen, og får du lyst til en frokost eller lidt lækkert har havnen både spisesteder og et ishus. Så der er al mulig grund til at slå et smut forbi og nyde den gode stemning. Lynæs Fisk & Steakhouse byder foruden restaurant på en lækker fiskebutik. 

Om lørdagen bliver der solgt friske fisk fra Isefjord Fisk som har til huse på havnen. her er fiskene så friske at de er landet direkte fra båden og på disken. 

Den dejlige natur omkring Lynæs indbyder helt selvfølgeligt til at røre sig på og i vandet, og her findes også både en børnevenlig badestrand og et af Sjællands bedste surf-steder. Et stort lavvandet område i fjorden er det perfekte sted, også for begyndere, til at prøve kræfter med kite- og windsurfing, kajak eller Stand Up Paddling.

Hos Lynæs Surfcenter kan du leje udstyr og booke en instruktør, hvis du har mod på at prøve en ny vandsport. Hos Surfcentret har de også fået en helt ny café hvor du kan få slukket tørsten eller få lidt godt at spise. Der arrangeres kajakture på fjorden og i kanalen i Frederiksværk samt sommerbio under åben himmel, festivaler, hyggelige fællesspisninger med de lokale og meget mere...

Vidste du for øvrigt, at den berømte Lynæsjolle stammer her fra byen?

Velkommen til Lynæs.