Et par sidder og kigger ud over Helsinge gadekær i aftensolen

Helsinge – Hvor land og by mødes

Foto: Sarah Rønholt

Helsinge er den sidste større handelsby, før du når det skønne sommerland ved Tisvildeleje, Vejby Strand og Rågeleje. Her i hjertet af Gribskov ligger den hyggelige stationsby med kirke og gadekær, og her kan du proviantere alt til ferien i byens butikker og specialforretninger. 

Foto: Daniel Villadsen
Haldbjerg Shelters
Foto: Daniel Villadsen

Her i hjertet af Gribskov ligger den hyggelige stationsby med kirke og gadekær, og her kan du proviantere alt til ferien i byens butikker, supermarkeder og specialforretninger. Du kan også holde en pause og nyde lidt godt til ganen.

Helsinge og området omkring fortæller historien om datidens bondesamfund. Oplev det arbejdende værksted ved Laugø Smedje, eller besøg Ramløse og Pibe Møller. Du kan også rejse tilbage til Middelalderen med en udflugt til Asserbo Slotsruin – biskop Absalons borg, der gik til i den barske sandflugt.

Til at starte med bestod byen af tolv gårde der var placeret ved kirke og gadekær. I slutningen af 1700 tallet opløstes det fællesskab der var og hver gård – på nær to – flyttede ud på hver deres jordlod. Nu havde landsbyen et større opland og den voksede sig til en handelsby.

Byen er en gammel hyggelig stationsby og i mange år var byen togets endestation og turen videre mod kysten foregik i hestevogn. Men i sommeren 1924 blev den sidste strækning af jernbanespor mellem Helsinge og Tisvildeleje indviet. Siden 1950 er indbyggertallet fordoblet.

Mulighed for at handle

Her finder du mange af de større supermarkeder og store landsdækkende kæder og hvad end du søger proviant til ferien eller detaljer til vedligeholdelsen af dit sommerhus, er der stor chance for at du finder det du søger i det store udvalg af butikker i byen. I Helsinge finder du også Nordsjællands hyggeligste campingcenter, Bijé Fritid & Camping, der har eget værksted og alt til camping ferien og som fungerer som turistinspiration.

Oplevelser

En driftig handelsstands forening sørger for, at der er masser af arrangementer både for lokale og gæster i løbet af året og byens kulturhus – Gribskov Kultursal – har mange store navne på plakaten, hvad end du er til musik, teater eller standup.

Svømmehal

Besøg Gribskov Svømmehal med morskabsbassin, varmtvandsbassin og rutsjebane – fuld af sjov for hele familien. Er I til aktiv ferie, kan cykelrute nr. 32 føre jer enten til Tisvildeleje eller til sydpå mod Hillerød. Og for de mindste byder Helsinge bymidte på flere legepladser.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie ved Helsinge

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor lejer man en cykel?