Helsinge_Gadekæret

Helsinge

Foto: VisitNordsjælland

Helsinge er den sidste store handelsby du rammer, før du når det skønne sommerland ved Tisvildeleje, Vejby Strand og Rågeleje.

Historie
Til at starte med bestod byen af tolv gårde der var placeret ved kirke og gadekær. I slutningen af 1700 tallet opløstes det fællesskab der var og hver gård – på nær to – flyttede ud på hver deres jordlod. Nu havde landsbyen et større opland og den voksede sig til en handelsby. Byen er en gammel hyggelig stationsby og i mange år var byen togets endestation og turen videre mod kysten foregik i hestevogn. Men i sommeren 1924 blev den sidste strækning af jernbanespor mellem Helsinge og Tisvildeleje indviet. Siden 1950 er indbyggertallet fordoblet.

Mulighed for at handle
Her finder du mange af de større supermarkeder og store landsdækkende kæder og hvad end du søger proviant til ferien eller detaljer til vedligeholdelsen af dit sommerhus, er der stor chance for at du finder det du søger i det store udvalg af butikker i byen. I Helsinge finder du også Nordsjællands hyggeligste campingcenter, Bijé Fritid & Camping, der har eget værksted og alt til camping ferien.

Oplevelser
En driftig handelsstands forening sørger for, at der er masser af arrangementer både for lokale og gæster i løbet af året og byens kulturhus – Gribskov Kultursal – har mange store navne på plakaten, hvad end du er til musik, teater eller standup.

Svømmehal
Hvis du er så uheldig at din ferie drukner i regn en af dagene, så tag familien med i Gribskov Svømmehal, der ligger i Helsinge. Her er der stort legebassin og en rutsjebane, der er lige så sjov for far og mor som for ungerne.
Er I til aktiv ferie, kan cykelrute nr. 32 føre jer enten til Tisvildeleje eller til sydpå mod Hillerød. Og for de mindste byder Helsinge bymidte på flere legepladser.

 

 

Seværdigheder & aktiviteter

Hvad findes der af spændende seværdigheder i området og hvad sker der? Find det her

Læs mere

Oplev naturen

Tag cyklen og oplev naturen omkring Helsinge og Tisvilde Hegn eller gå en tur på Tisvildevejen

Læs mere