Propellen Hundested
Fredensborg Slot
Inspiration til oplevelser i Nordsjælland

Velkommen til Nordsjælland

Der er mange forskellige opfattelser af, hvad Nordsjælland er. Vi vil gerne dele med dig, hvad Nordsjælland er for os: Kysten. Naturen. Historien. Kulturen. For Nordsjælland er fuld af små og store oplevelser, aktiviteter og begivenheder hele året. Hvad er Nordsjælland for dig?

Julen 2020

Kulturelle fyrtårne og ukendte perler

Nærheden til København og den rige, varierede natur har altid tiltrukket kunstnere og kreative kræfter. Få andre steder i Danmark har så stor en koncentration af kunst- og kulturoplevelser. Her kan du opleve internationale fyrtårne inden for moderne kunst og arkitektur og bliver overrasket over fornemme kunstsamlinger. Opdage små interessante gallerier og talentfulde kunsthåndværkere, som åbner deres værksteder.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art

Kulturhavn Kronborg
Kulturhavn Kronborg

Maritim Kulturarv & arkitektur

Oplevelser og aktiviteter i naturen

På kryds og tværs af regionen og i Nationalpark Kongernes Nordsjælland tager afmærkede ruter og stier dig gennem dyb skov og åbne vidder, langs med stranden og tæt på smukke søer samt til steder med fantastiske udsigter. Hop på cyklen eller snør vandrestøvlerne og tag på eventyr. Du kommer ned i gear og åbner alle sanser for naturens indtryk, lige her og nu. Det kaldes også mindfulness.

#baredanmark
Erhvervsfremmebestyrlsen

Vi har spurgt de lokale, og de anbefaler ...

Få et tip af de lokale, de har nemlig fingeren på pulsen og kender de bedste oplevelser i deres egen baghave.

Stine Meldgaard-The Old Coffeeshop

Stine Meldgaard

 

AnbefalingHalsnæs Bryghus, top betjening, god stemning, dejlig mad og god øl.

Indehaver af Top Noch, ny diner på Hundested Havn

Torben-Fine Cut-Helsingør

Torben Bardendorf Larsen

 

Anbefaling: Gurre Sø. Ialt 11 km rundt som både kan gås, løbes eller cykles.

Indehaver af Fine Cut & Barbershop, Helsingør

Christian Warrer-Hundested Sandskulpturfestival

Christian Warrer

 

Anbefaling: Rudolph Tegners Museum, både selve museet samt  området med skulpturerne - som kaldes Rusland, en smuk uberørt natur, som inviterer til en dejlig gåtur. 

Indehaver af Hundested Sandskulptur Festival

 

 

Vidste du det?

Hvorfor hedder det Kongernes Nordsjælland?

Nordsjælland har i århundreder været de danske kongers fristed. Det var her, de dyrkede deres yndlingssport, jagten, slappede af og morede sig. Deraf navnet Kongernes Nordsjælland.

Hvad er Den Danske Riviera?

Den Danske Riviera er betegnelsen for Nordsjællands 90 kilometer lange kyststrækning. Navnet er ikke et nyt smart markedsføringstiltag, allerede i 1923 omtaler den første turistbrochure Den Danske Riviera. En riviera består ikke af strand, sand og badevand alene, men også af et bagland med et rigt udbud af kulturelle oplevelser og attraktioner.