Badehusene ved Tisvildeleje Strand
Tisvildeleje Strand en skøn sommerdag.
VisitNordsjælland
Foto:Daniel Overbeck&Nikolaj Danielsen

Ferie i Nordsjælland

Velkommen til Nordsjælland. Der er mange forskellige opfattelser af, hvad Nordsjælland er. Vi vil gerne dele med dig, hvad Nordsjælland er for os: Kysten, naturen, historien og kulturen. For Nordsjælland er fuld af små og store oplevelser, aktiviteter og begivenheder hele året. Hvad er Nordsjælland for dig?

Har du læst vores magasin? 

Download magasinet - og få den komplette liste med events i Nordsjælland, guides til de bedste restauranter, tips til alt det, du skal lave i byerne og meget mere på over 100 sider.

Uden mad og drikke...

Glem ikke det vigtigste: Du skal smage på Nordsjælland, der er det gode liv, den gode mad, de gode drikkevarer og de uforglemmelige oplevelser. Når sulten skal stilles kan du nyde maden og hyggen i en af de autentiske havnebyer eller i en af de to slotsbyer. Og de lokale fødevareproducenter leverer friske råvarer med saft, kraft og smag, dyrket og avlet med respekt for håndværk og dyrevelfærd. Find dem i gårdbutikker, på høstmarkeder og udvalgte spisesteder i Nordsjælland.    

Jordbær

Pluk selv dine jordbær i Nordsjælland 🍓

© VisitNordsjælland
Foto: Tine Uffelmann

Kulturelle fyrtårne, stærk historie og enestående kulturarv

Du kommer tæt på Danmarkshistorien, når de kongelige slotte lukker dig ind i en verden af pomp og pragt, storhed og forfald. Her er stærke skæbnefortællinger og en kulturarv, som du ikke vil gå glip af. Slotshaverne ligger som grønne kulturelle åndehuller, åbne for enhver, med havekunst og inspiration til alle haveinteresserede. 

Nærheden til København og den rige, varierede natur har altid tiltrukket kunstnere og kreative kræfter. Få andre steder i Danmark har så stor en koncentration af kunst- og kulturoplevelser. Her kan du opleve internationale fyrtårne inden for moderne kunst og arkitektur og bliver overrasket over fornemme kunstsamlinger. Opdage små interessante gallerier og talentfulde kunsthåndværkere, som åbner deres værksteder.