Frederiksborg Slotshave

Foto: VisitNordsjælland
Attraktioner
Haver og parker
Adresse

Rendelæggerbakken 3

3400 Hillerød

Kontakt

E-mail:slotshaven@slke.dk

Telefon:33 95 42 00

Website

dnm.dk

Frederiksborg Slotshave - mange haver i én

Slotshaven, som omgiver Frederiksborg Slot, er en stor del af oplevelsen når man besøger det smukke renæssanceslot i Hillerød. Et stort, rekreativt område for både byens borgere og de mange besøgende fra hele verden. Her kan haveentusiaster opleve forskellige stilarter side om side: Barok møder romantik – det strengt kontrollerede finder sin kontrast i det naturlige og landskabelige.

Barokhaven

Barokhaven, tegnet af J.C. Krieger i 1700-tallet og genskabt 1993 – 96, er et pragtværk indenfor havekunst. Haven er anlagt i terrasser som falder i niveau ned mod Slotssøen. Den kendetegnes af stramme linjer og snorlige hække, fintklippede græsskråninger og formklippede taks og buksbom, og demonstrerer hvordan idealet i 1700-tallet var menneskets kontrol over naturen. I den gennemgående midterakse falder vandkaskader fra niveau til niveau inden de ender i Slotssøen. På nederste niveau, parterret, ses 4 kongelige monogrammer, klippet i buksbom: Frederik d. 4, som anlagde Barokhaven, Christian d. 6. og Frederik d. 5., i hvis regeringstid haven eksisterede, og endelig Dronning Margrethe d. 2., som kunne indvie den genskabte barokhave i 1996.

Barokhavens historie på mobilguide

Hvis du vil vide mere om barokhavens historie, kan du benytte havens mobilguide. Seks steder i barokhaven kan du få fortalt historien om anlæggets historie, udformning og tilblivelse, og om havens beplantning. Ved hjælp af en mobiltelefon kan du ringe til de telefonnumre, der er angivet på skiltene.

Guided rundvisning i Barokhaven

Det er også muligt at bestille en omvisning i Barokhaven med en kyndig guide fra Barokhavens Venner på dansk, engelsk, tysk, spansk eller fransk. Varighed ca. 1 time og 15 min. Omvisninger for grupper kan bestilles ved at skrive til slotshave@slke.dk. Se priser her

Indelukket og Lille Dyrehave

I Indelukket og i Lille Dyrehave kan man opleve den romantiske have, som kom på mode i 1800-tallet, hvor man lidenskabeligt dyrkede den frie natur. Frederik d. 7. anlagde disse charmerende partier af Slotshaven omkring det lille Badstueslot, med slyngede stier, kanaler og småsøer, buskadser og skovagtig beplantning. Her er dejlige naturoplevelser for hele familien: Studér det rige fugleliv omkring kanalerne, hvor det i maj måned vrimler med gæslinger og ællinger, og hør nattergalen slå sine triller i de sene aftentimer. Man finder ikke et mere idyllisk sted til en slentretur arm i arm eller en picnic.

Cafe Havehuset

Cafe Havehuset er Slotshavens idylliske cafe, med servering af mad og drikke i både inde og ude. I gårdhaven kan ses en stor model af Barokhaven samt en plancheudstilling om havens historie. I forbindelse med Café Havehuset findes også slotshavens offentlige toiletter.

Praktiske oplysninger

Barokhaven er åben hele året fra kl. 10 til solnedgang, dog senest kl. 21.00. Den øvrige slotshave er altid åben, og der er gratis adgang til hele slotshaven. Kaskaden og springvandet er i drift fra 1. maj til og med efterårsferien uge 42. Både kaskaden og springvandet springer dagligt mellem kl. 10 og kl. 21. Under timeslag fra klokkespillet er der 15 minutters ophold.

Adresse

Rendelæggerbakken 3

3400 Hillerød

Priser

Entre

Gratis

Relaterede produkter

Se mere
Opdateret af:
VisitNordsjælland