Ridning i Parforceskoven

Ferie til hest

Foto: VisitNordsjælland

Hvad end du er på sommerferie eller blot er her et par dage, kan du opleve skønne rideture i det fantastiske Nordsjælland. Gribskov, Tisvilde Hegn, Asserbo Plantage, Søborg Sø, Parforceruten, Strandområder - der findes flere hundrede kilometers ridestier i området.

I Nordsjælland er det muligt at ride i meget forskellige naturområder. Flere steder er der adgang direkte fra det ene område til det andet. Størsteparten af skovene i Nordsjælland er statsejet, og det er derfor muligt at ride i skovene, og det er helt gratis. Naturen er så forskellig fra område til område, hvilket gør det muligt at ride i flere dage og opleve noget nyt hver dag. Hest og rytter kan overnatte på et af Nordsjællands "hestehoteller" og flere steder i skovene og langs rideruterne er der anlagt pause folde og bindebumme. Der er også mulighed for at leje en hest og deltage i guidede ture i skoven. 

Oplev verdensarven til hest

I de nordsjællandske skove kan man stadig se de snorlige jagtveje, som skærer hinanden i regelmæssige stjerner og deler skovene op i store trekanter. Vejene blev etableret af Christian d. 5 i 1600-tallet til parforcejagt. Det historiske, kongelige jagtlandskab er et fantastisk område at ride i. Smuk natur, spændende kulturspor, gode ridestier og masser af små hyggelige rastepladser, gør en tur i Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland til en enestående rideoplevelse. 

Du kan læse meget mere på parforce.dk, hvor du også kan finde en beskrivelse af de forskellige rideruter. Rutebeskrivelserne findes også som app "Parforcerideruterne"

FAQ