Gå til indhold
Ridning i Parforceskoven

Ferie til hest

Foto: VisitNordsjælland

Hvad end du er på sommerferie eller blot er her et par dage, kan du opleve skønne rideture i det fantastiske Nordsjælland. Gribskov, Tisvilde Hegn, Asserbo Plantage, Søborg Sø, Parforceruten, Strandområder - der findes flere hundrede kilometers ridestier i området.

I Nordsjælland er det muligt at ride i meget forskellige naturområder. Flere steder er der adgang direkte fra det ene område til det andet. Størsteparten af skovene i Nordsjælland er statsejet, og det er derfor muligt at ride i skovene, og det er helt gratis. Naturen er så forskellig fra område til område, hvilket gør det muligt at ride i flere dage og opleve noget nyt hver dag. Hest og rytter kan overnatte på et af Nordsjællands "hestehoteller" og flere steder i skovene og langs rideruterne er der anlagt pause folde og bindebumme. Der er også mulighed for at leje en hest og deltage i guidede ture i skoven. 

Oplev verdensarven til hest

I de nordsjællandske skove kan man stadig se de snorlige jagtveje, som skærer hinanden i regelmæssige stjerner og deler skovene op i store trekanter. Vejene blev etableret af Christian d. 5 i 1600-tallet til parforcejagt. Det historiske, kongelige jagtlandskab er et fantastisk område at ride i. Smuk natur, spændende kulturspor, gode ridestier og masser af små hyggelige rastepladser, gør en tur i Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland til en enestående rideoplevelse. 

Du kan læse meget mere på parforce.dk, hvor du også kan finde en beskrivelse af de forskellige rideruter. Rutebeskrivelserne findes også som app "Parforcerideruterne"

FAQ

Share your wonders: