Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland kom på UNESCO's verdensarvsliste i 2015, men jagtlandskabet har haft indflydelse på Nordsjællands skove og kultur i lang tid. Den enevældige Kong Christian V anlagde parforcejagtlandskabet i slut 1600 tallet og parforcejagt blev udøvet her frem til 1777.

Her har vi samlet de bedste måder at opleve parforcejagtlandskabet på.

På cykel i Nordsjælland

Parforce rute 105

Parforce cykelrute 105 tager dig igennem Gribskov og introducerer dig til de områder der gør skoven til UNESCO verdensarv

Parforce rute 110

Parforce Cykelrute 110 tager dig igennem Store Dyrehave og introducerer dig til nogen af de områder og ting der gør skoven og vejene til UNESCO verdensarv.

Gribskov

Vandreturen går gennem Gribskov, som nu er en del af Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Den er med sine 5500 ha en af Danmarks største skove

Stjernen i Store Dyrehave

Store Dyrehave

Gå på opdagelse i Store Dyrehave - Den enevældige konges store scene i Nordsjælland

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot er oprindelig bygget af Frederik d. 2 som jagtslot. Hans søn, Christian d. 4., rev det meste af det oprindelige slot ned og opførte det pragtfulde renæssanceslot, vi kender i dag.

Fredensborg slot

Fredensborg Slot

Fredensborg Slot - det elegante barokslot med fredfyldt atmosfære, fik sit navn til minde om afslutningen på Den Store Nordiske Krig i 1722, hvor slottet blev bygget.

VisitWorldHeritage.com