Ultramoderne arkitektur, kunst og design

Nordsjælland er om nogen region i Danmark sprængfyldt med kunst og kultur. Ultramoderne arkitektur, kunst og design, internationalt teater og ikke mindst overdådige renæssanceslotte som fortæller Danmarkshistorie. Frederiksborg, Kronborg og Fredensborg slotte er kulturhistoriske fyrtårne som tiltrækker turister fra hele verden. Hvert år i august afholdes Shakespeare Festival i Kronborgs slotgård med internationale teaterkompagnier. Esrum Kloster, oprindelig et stort og magtfuldt cistercienserkloster, er i dag et aktivt center for kultur og oplevelse, samt pilgrimscentrum.

Louisiana Museum of Modern Art er et kunstmuseum i verdensklasse, hvor kunst, natur og arkitektur mødes i et enestående samspil. Oplev skiftende udstillinger med fremtrædende internationale kunstnere, foruden en fornem permanent samling.

M/S Museet for Søfart er et eksempel på banebrydende arkitektur som vækker opmærksomhed verden over. Bjarke Ingels Group har tegnet det underjordiske museum, som har vundet adskillige internationale priser og er blevet beskrevet som ”det smukkeste hul i jorden”.


Museer i Nordsjælland

Vores museer er porten til Nordsjællands historie. Bliv klogere på kongernes, munkenes, kunstnernes og søfartens Nordsjælland.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er tegnet af verdenskendte BIG - Bjarke Ingels Group. Museet ligger i smukke omgivelser ved Helsingør Havn og med Kronborg som nabo.

Gallerier og kunsthåndværkere

Gå på kunstopdagelse i Nordsjælland, overalt støder du på små, spændende gallerier og kreative kunsthåndværkere.

Kulturværftet

Maritim Kulturarv og arkitektur i verdensklasse

DESIGN: Som perler på en snor ligger de der, de gamle fiskelejer langs den danske riviera. Og i Helsingør, som regnes for en af de smukkeste købstæder i Danmark, får man det urbane kick med masser af byliv og en kulturhavn bygget op omkring M/S Museet for SøfartKulturværftetKronborg Slot og Helsingør Havn.