Gå til indhold
©  Foto:

Industrimuseet Frederiks Værk "Palæet"

Palæet som huset Industrimuseet Frederiks Værks administration, blev opført omkring år 1800 som bolig for inspektøren ved Frederiks Værk.

Det smukke klassicistiske hus på Torvet fungerer som en indgang til byens og områdets historie. Her finder du Industrimuseets administration og det historiske arkiv. Her kan du hente information og viden eller handle i museumsbutikken, og her vises små skiftende udstillinger om aktuelle emner. 

Staten solgte i 1856 støberiet til Anker Heegaard, hvis efterkommere beboede huset gennem flere årtier. Sidenhen har det rummet De Forenede Jernstøberiers administration, FDB og politi og retsvæsen, inden det blev museum.

Industrimuseet indsamler, konserverer, registrerer og udstiller historiske genstande. Vi indsamler især genstande, der belyser virksomheder, organisationer og dagligliv i industrisamfundet samt efterladenskaber med direkte tilknytning til Knud Rasmussen. Måske har du noget, der kan berige historien indenfor Halsnæs Kommunes geografiske område. Hvis du ligger inde med genstande eller arkivalier af den art, er du velkommen til at kontakte os.

Museet er bredt engageret både i kommunens historie og den fremtidige udvikling. Frederiksværks status som Nationalt Industriminde og seværdighed har gjort det oplagt at bruge den enestående lokale kulturarv i en positiv udvikling fremover.

På vores hjemmeside kan du få en række informationer om museums enhederne, praktiske oplysninger om sæson og åbningstider, introduktion til museets medarbejdere samt vores årsprogram.


 

Share your wonders: