Græsted 2018 Alex Nyborg Madsen Studios1-komprimeret.jpg

Græsted – hjemby for Nordsjællands Veterantog

Foto: Alex Nyborg Madsen

Stationsbyen Græsted ligger lige nord for Gribskov, mellem skoven og Nordkysten. Græsted lægger remise til det stolte Nordsjællands Veterantog. Det er en gammel by, som nævnes første gang i Esrum Klosterbog 1299 som Gresholdt.

Jernbanen har haft stor betydning for Græsteds udvikling, så det er kun naturligt at Nordsjællands Veterantog har base på Græsted Station. Veterantoget kører hele sommeren og igen omkring jul, og er en populær oplevelse for store som små tog-entusiaster.

Græsted Veterantræf i Pinsen er en årlig begivenhed, som har sat byen på Danmarkskortet. Her kan du opleve mekanik og nostalgi for hele familien, med veteranbiler, dampmaskiner, amerikaner biler, traktor træk og gamle danske håndværk.

Det nærtliggende Esrum Kloster og Møllegård er en spændende familieattraktion med udstillinger, medicinhave, naturlegeplads og mange aktiviteter. Oprindeligt et vældigt klosterkompleks med forbindelser ud til hele Europa. I dag står kun en tiendedel af bygningerne tilbage, men de er stadig fascinerende.

Sov godt og find et dejligt sted at spise

Ophold og mad er en vigtig del af ferien. Vi har samlet udvalget af overnatningsmuligheder og spisesteder i og omkring Græsted her.

Overnatning i Græsted og omegn

Restauranter & Caféer omkring Græsted

Seværdigheder og aktiviteter i og omkring Græsted

Foto: Alex Nyborg Madsen

Kulturelle oplevelser

Nordsjælland er fuld af spændende oplevelser indenfor kunst, kultur og historie. I nærheden af Græsted kan du opleve dette.

Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Gå i de lyngklædte bakker mellem statuer af kraftfulde mænd og kvinder. Fortsæt ind i museet, der runger som en katedral, og se billedhuggerens enorme værker i gips, marmor og bronze.

Munkeruphus - samtidskunst i historisk kunstnerhjem

Munkeruphus er et levende kunsthus med skiftende udstillinger af samtidskunst, kunsthåndværk, design og arkitektur. Det smukke, fredede træhus ligger i en park ud mod Øresund, på Nordsjællands kyststrækning mellem Dronningmølle og Gilleleje. Munkeruphus var fra 1958 – 1982 hjem og arbejdss...

Esrum Kloster og Møllegård

Esrum Kloster var i 1100-tallet cisterciensernes centrum i Danmark. I dag er der arrangementer året rundt for børn og voksne, der kan opleve livet i middelalderen.

Nordsjællands Veterantog

Nordsjællands veterantog tilbyder togture på forskellige ruter flere gange om året. I kan køre med forskellige lokomotiver der har både åbne og lukkede vogne. Det er også muligt at booke veterantogene til forskellige festlige begivenheder, eller som en anderledes transport på din ferie.

Nordsjællands Fuglepark

Midt i den Nordsjællandske natur finder du Nordsjællands Fuglepark og Zoo. 2000 fugle fra hele verden og en stor samling krybdyr og mindre pattedyr.

Oplevelser i naturen

Du er midt i den skønne natur tæt på Gribskov, Esrum Sø og den tørlagte Søborg Sø. Cykelrute 33 forbinder dig med Hillerød og Gilleleje, og Pilgrimsruten Tisvildevejen snor sig gennem landskabet.

 

Gribskov

Grib Skov er med sine 5500 ha en af Danmarks største skove. Skoven er den sidste rest af det vældige vildnis, der i oldtiden dækkede hele Nordsjælland...

Esrum Sø - Danmarks vandrigeste

Esrum sø er Danmarks næststørste sø og den med mest vand. Her kan du bade, gå tur, se på fugle, fiske og sejle i kajak, kano, SUP og båd.

Esrum-Tisvildevejen

Glæd dig til en buket af afvekslende oplevelser. På Tisvildevejen vil du opleve en del af Nordsjælland i sin umiddelbare, naturlige og smukke fremtræd...

Hillerød til Gilleleje | Cykelrute 33

Den afmærkede cykelrute 33 tager dig ud på en dejlig afvekslende 27 km. tur fra Frederiksborg Slot i Hillerød til Gilleleje Station – eller omvendt. D...

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie ved Græsted

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor lejer man en cykel?