VisitNordsjælland
Skønt nostalgisk damplokomotiv i Græsted

Græsted – hjemby for Nordsjællands Veterantog

Stationsbyen Græsted ligger lige nord for Gribskov, mellem skoven og Nordkysten. Græsted lægger remise til det stolte Nordsjællands Veterantog. Det er en gammel by, som nævnes første gang i Esrum Klosterbog 1299 som Gresholdt.

Jernbanen har haft stor betydning for Græsteds udvikling, så det er kun naturligt at Nordsjællands Veterantog har base på Græsted Station. Veterantoget kører hele sommeren og igen omkring jul, og er en populær oplevelse for store som små tog-entusiaster.

Græsted Veterantræf i Pinsen er en årlig begivenhed, som har sat byen på Danmarkskortet. Her kan du opleve mekanik og nostalgi for hele familien, med veteranbiler, dampmaskiner, amerikaner biler, traktor træk og gamle danske håndværk.

Det nærtliggende Esrum Kloster og Møllegård er en spændende familieattraktion med udstillinger, medicinhave, naturlegeplads og mange aktiviteter. Oprindeligt et vældigt klosterkompleks med forbindelser ud til hele Europa. I dag står kun en tiendedel af bygningerne tilbage, men de er stadig fascinerende.

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Møllebakken

3230

Koordinater

Længdegrad : 12.273502

Breddegrad : 56.062054

Sov godt og find et dejligt sted at spise

Ophold og mad er en vigtig del af ferien. Vi har samlet udvalget af overnatningsmuligheder og spisesteder i og omkring Græsted her.

Praktisk information

Her finder du nyttig information til planlægning og brug under din ferie ved Græsted

Find åbningstider på turistinformationen, planlæg din ferie, se kort over byen, hvordan kommer man rundt med offentlig transport, læs VisitNordsjællands feriemagasin, og hvor lejer man en cykel?