VisitNordsjælland
Fredensborg Slot og Slotshave i Fredensborg

Fredensborg Slot i Dronningens Nordsjælland

Besøg Fredensborg Slot, som Dronningen ofte opholder sig på og som er et af Dronningens yndlingsslotte. Oplev både slottet og den storslåede barokhave. 

Fredensborg Slot har særstatus som dronningens mest benyttede residens. Det smukke 1700-tals barokslot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. og er i dag ofte ramme om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien. H.M. Dronning Margrethe 2. har en tæt tilknytning til Nordsjælland. Ligesom hendes mandlige forgængere, som inspirerede til navnet Kongernes Nordsjælland, tilbringer Dronningen en stor del af sin tid her. Fredensborg Slot er residens i tre måneder om foråret og tre måneder om efteråret, kun afbrudt af sommertogtet med Kongeskibet Dannebrog. 

Slottet & slotshaven

Fredensborg er en af kongehusets mest yndede residencer, men alligevel er store dele af slottet og haven tilgængelig for alle.  Den stemningsfulde Fredensborg Slotshave er en af Danmarks største historiske haver. Den blev anlagt samtidigt med slottet, men omdannet i fransk barokstil i 1759-69. Her skabte billedhuggeren Johannes Wiedewelt en række skulpturer, bla. den pragtfulde dobbeltallé, Brede Allé. Og selv i de travle sommermåneder er der ingen trængsel i haven, hvor det er let at finde stemningsfulde og fredfyldte kroge.

Skulpturparken & guidede rundvisninger

Danmarks største barokanlæg blev for få år siden sat i stand med uendelige rækker af allétræer, græsplæner i kunstfærdige mønstre samt pragtfulde skulpturer og overdådige monumenter kaldet Nordmandsdalen. Ialt 70 sandstensfigurer af norske og færøske bønder og fiskere, der har sin helt egen stemning. 
 

Nærmest slottet ligger de kongeliges private have, Orangeriet og den historiske urtehave, som leverer friske blomster og grøntsager til hoffet. Disse tre steder er kun åbne for offentligheden i juli måned og starten af august. Resten af haven, der bl.a. indeholder det fineste barokanlæg i Danmark, har gratis adgang året rundt.

Udforsk oplevelserne tæt ved slottet

Der er masser af oplevelser tæt ved Fredensborg slot

FAQ