Fredensborg Slot i Dronningens Nordsjælland

Foto: Daniel Overbeck

Besøg Fredensborg Slot, som Dronningen ofte opholder sig på og som er et af Dronningens yndlingsslotte. Oplev både slottet og den storslåede barokhave. 

Fredensborg Slot har særstatus som dronningens mest benyttede residens. Det smukke 1700-tals barokslot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. og er i dag ofte ramme om større officielle statsbesøg og familiebegivenheder i kongefamilien. H.M. Dronning Margrethe 2. har en tæt tilknytning til Nordsjælland. Ligesom hendes mandlige forgængere, som inspirerede til navnet Kongernes Nordsjælland, tilbringer Dronningen en stor del af sin tid her. Fredensborg Slot er residens i tre måneder om foråret og tre måneder om efteråret, kun afbrudt af sommertogtet med Kongeskibet Dannebrog. 

Slottet & slotshaven

Fredensborg er en af kongehusets mest yndede residencer, men alligevel er store dele af slottet og haven tilgængelig for alle.  Den stemningsfulde Fredensborg Slotshave er en af Danmarks største historiske haver. Den blev anlagt samtidigt med slottet, men omdannet i fransk barokstil i 1759-69. Her skabte billedhuggeren Johannes Wiedewelt en række skulpturer, bla. den pragtfulde dobbeltallé, Brede Allé. Og selv i de travle sommermåneder er der ingen trængsel i haven, hvor det er let at finde stemningsfulde og fredfyldte kroge.

Fredensborg Slot

Fredensborg Slot har særstatus som dronningens mest benyttede residens. Det smukke 1700-tals barokslot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. og er i dag ofte ramme om større officielle statsbesøg og familie begivenheder i kongefamilien.

Fredensborg Slotshave

En enestående kongelig barokhave Fredensborg Slotshave er nok Danmarks mest storslåede haveanlæg. I Slotshaven finder man et unikt indblik i dansk historie, arkitektur, have- og billedhuggerkunst, som smelter sammen i én kulturel perle. Haveanlægget er opført i 1700-tallet, i pomp...

Skulpturparken & guidede rundvisninger

Danmarks største barokanlæg blev for få år siden sat i stand med uendelige rækker af allétræer, græsplæner i kunstfærdige mønstre samt pragtfulde skulpturer og overdådige monumenter kaldet Nordmandsdalen. Ialt 70 sandstensfigurer af norske og færøske bønder og fiskere, der har sin helt egen stemning. 
 

Nærmest slottet ligger de kongeliges private have, Orangeriet og den historiske urtehave, som leverer friske blomster og grøntsager til hoffet. Disse tre steder er kun åbne for offentligheden i juli måned og starten af august. Resten af haven, der bl.a. indeholder det fineste barokanlæg i Danmark, har gratis adgang året rundt.

Nordmandsdalen

Det særprægede barokanlæg, Nordmandsdalen i Fredensborg Slotshave, er en unik sammenkobling af billedhuggerkunst og havekunst og er i sit udtryk og opbygning typisk barok. På tre terrasser er opsat 70 skulpturer, som forestiller 60 norske og 10 færøske bønder, fiskere, koner og andet godtf...

Guidet tur i Den Reserverede Have og Orangeriet

Kom indenfor i Fredensborg Slot og oplev kongefamiliens private frirum, Den Reserverede Have. På guidede ture i juli måned kan du opleve Kuppelsalen og Havesalen, Slotskirken og Orangeriet med de eksotiske tropiske vækster.

Dronning Margrethes soldater ved Fredensborg Slot

Dagligt vagtskifte på Fredensborg Slot. HKH Dronning Margrethe opholder sig i reglen på Fredensborg Slot i forårs- og efterårs månederne. I denne periode er en del af livgarden udstationeret på slottet, og der er vagtskifte kl. 12 middag med musik.

10 skarpe fra majestæten

Foto: Daniel Overbeck

Få en royal oplevelse i Fredensborg

Besøg kroen der er bygget til at huse royale gæster og restauranten der engang var kongens skipperhus

Fredensborg Store Kro

Fredensborg Store Kro er en historisk perle i det Nordsjællandske landskab med royale naboer placeret lige ved siden af Fredensborg Slot. Kom helt tæt på den royale historie. Her kan du læne sig tilbage og nyde opholdet.

Restaurant Skipperhuset

Fantastisk mad på bredden af Esrum Sø. Ved siden af Fredensborg Slots Chaluphus og direkte ud til den smukke Esrum Sø ligger Restaurant Skipperhuset.

Udforsk oplevelserne tæt ved slottet

Der er masser af oplevelser tæt ved Fredensborg slot

Slotsruten i Nordsjælland

Oplev fortidens kongejagter på cykel. Ruten er 75 km lang og Sværhedsgraden er medium. Ruten går mellem de 3 royale slotte, Kronborg, Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot i Nordsjælland. På turen mellem de 3 slotte cykler du igennem UNESCO parforcejagtlandskabet.

Dronningerunden - Cykelruten i Fredensborg

Dronningerunden, ca. 40 km gennem Fredensborg Kommune på cykel. Ruten går gennem alle fire store bysamfund i kommunen: Kokkedal, Nivå, Humlebæk og Fredensborg. Undervejs passeres en perlerække af smukke landsbyer, landskaber og seværdigheder.

Kroneruten

Kroneruten: 135 kilometer langs Nordsjællands top Længde:  135 km |  Sværhedsgrad:  Svær  Cykelruten for dig som både vil se slotte, fiskerbyer og strande

Bådfarten på Esrum Sø

Velkommen til eventyrlige oplevelser på Esrum Sø. Rundture eller tur/retur til grillpladserne i Gribskov. Arrangement af specialture og udlejning af...

Falkonergården i Fredensborg

Vingesus på Falkonergården Lidt uden for Fredensborg kan besøgende opleve historiens vingesus, når falkonerens ørne, høge og falke viser deres ja...

Fredensborg Ørredfiskeri

Fredensborg Ørredfiskeri er beliggende  I et naturskønt område 1 km fra Fredensborg. Ved søen findes overdækket terrasse, borde, bænke, grill, rensepl...

Esrum Kloster og Møllegård

Esrum Kloster var i 1100-tallet cisterciensernes centrum i Danmark. I dag er der arrangementer året rundt for børn og voksne, der kan opleve livet i m...