Tisvildeleje

Vestpå fra Tisvildeleje – ud for Danmarks femte største skov Tisvilde Hegn – strækker sig en kilometerlang, hvid og børnevenlig sandstrand med rent saltvand, klitter og skovbryn.

Der sker altid noget i Tisvildeleje eller Tisvilde. Her er folke fest, opera, markeder m.v. Hold dig opdateret på Tisvilde og omegns Erhvervsforening, Tisvilde.nu og Tisvilde.dk 

 
 
  • Weekendsjov og leg i Tisvildeleje for aktive familier

    Tag hele familien med på et getaway i foråret eller efteråret – en weekend hjemmefra med masser af hygge og tid til at være sammen i den danske natur. Tag til Den Danske Riviera, tag til kystbyen Tisvildeleje.
    Fra 1.460,00 DKK Book

Det er i Tisvilde du finder Danmarks vel nok mest berømte helligkilde: Helene Kilde og Helene Grav.

Fra gammel tid fortælles det, at den uheldbredeligt syge skal komme til kilden sankthansaften og tappe og drikke det helbredende vand.

 

 

 

Tisvildeleje kort

Hvor Tibirke Kirke nu ligger, lå i oldtiden et "vi" (en hedensk offerplads), som modtog menneskeofre. 

Ved foden af kirken, ud mod Bækkebrovej, findes en kilde, som måske har været det sted, hvortil oldtidens folk valfartede, og som kaldtes Ti's (Tyrs) vælde. Herfra stammer navnet Tisvilde. Vestpå fra Tisvildeleje – ud for Danmarks femte største skov Tisvilde Hegn – strækker sig en kilometerlang, hvid og børnevenlig sandstrand med rent saltvand, klitter og skovbryn. Der er livredder hver dag i højsæsonnen, kiosk med salg af is, pølser og slik. 

Del denne side