Kongernes Nordsjælland

Her i Nordsjælland har vi 3 af Nordeuropas smukkeste slotte.
Med sine slotte kunne kongens glans skinne uden konkurrence fra naboskabet. Han demonstrerede magt og rigdom og viste omverdenen, at Danmark var et af verdens ældste og mest indflydelsesrige lande.

Derfor kalder vi det -
 KONGERNES NORDSJÆLLAND.

Oplev Middelalderen

Karmeliterklosteret med Sct. Mariæ Kirke er et af de bedst bevarede middelalderlige klosteranlæg i Nordeuropa. Klosteret blev grundlagt i 1430 da Erik af Pommern inviterede karmelitermunkene til Helsingør. Esrum Kloster blev grundlagt af Cistercienserordenen i 1151 og fik stor betydning som cisterciensernes åndelige centrum i Danmark. I dag fungerer Esrum Kloster som kulturelt centrum med skiftende udstillinger, foredrag, koncerter, teater m.v. Æbelholt Klostermuseum blev i ca. 1175 grundlagt af augustinermunke.Den første abbed var franskmanden Vilhelm. Der gik ry om mirakler ved hans grav, og middelalderen igennem strømmede syge til Æbelholt. 

Kronborg Slot er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte og er berømt verden over for at være skueplads for Shakespeares Hamlet. Kronborg er mere fæstning end slot. Nogle af murene er 6 meter tykke.

Har du fået smag for flere attraktioner og oplevelser, så finder du dem her

Kunst og Kultur i Nordsjælland

Oplevelser og begivenheder

Oversete perler

Gurre Slotsruin ligger nord for landevejen mellem Gurre og Tikøb. Den ydre mur er opført under Valdemar Atterdag i 1300-årene, kongen var ofte på slottet, og han døde også der. Da slottet var i funktion, lå det på en holm i Gurre Sø med en pælebro over til en port midt i sydmuren.

Mit slot, mit fristed, Kærlighed på cykel og Feel and taste the history. Det er oplevelsesruter, hvor du mærker historiens vingesus og bl.a. besøger slottene i Kongernes Nordsjælland. Oplev kulturarven helt tæt på i mødet med slottenes dramatiske historie.

Læs mere om oplevelsesruterne i boksene her til højre.

Book oplevelser

Del denne side