Refugium Smidstrup Strand

Foto: Refugium

På det atmosfærefyldte refugium i Smidstrup er der en helt unik mulighed afvikle private kurser, møder og retræter. Den store naturgrund, stilheden og havet lige uden for døren giver en enestående lejlighed til at inddrage naturen som et element i dit ophold.

Refugium Smidstrup Strand
© VisitNordsjællandFoto: Daniel Overbeck
Refugium Smidstrup Strand_Unikke_Mødesteder
© VisitNordsjællandFoto: Refugium Smidstrup Strand

Kontakt Refugium Smidstrup Strand

Velkommen til Refugium Smidstrup Strand. Hvis du ønsker at booke en konference, møde eller site inspection, tag meget gerne direkte kontakt til os på mail eller telefon. 

Sognevej 15, 3250 Gilleleje | Tlf.: +454831 8025 
www.sanktlukas.dk  | Mail: refugium@sanktlukas.dk

Kort

Group
Group
Åbn i Google Maps
Adresse

Sognevej 15

3250 Gilleleje

Koordinater

Længdegrad : 12.238312

Breddegrad : 56.119127

Det idylliske Refugium Smidstrup Strand er det lille kursussted med plads til de store tanker. Med sin unikke placering på Nordsjællands kyst samt direkte adgang til stranden og havet er Refugiet det perfekte valg, når der skal afholdes møder/kurser eller retræter for grupper på 12 til 22 deltagere.

Refugiet råder over 20 enkeltværelser – heraf to, der er velegnet til kørestolsbrugere – samt to dobbeltværelser. Alle værelser har eget bad og toilet plus en lille, privat terrasse. En stor del af værelserne har udsigt ud over havet.

Undervisningslokalet ’Udsigten’ er udstyret med projektor, flipover, whiteboard, musikanlæg med radio/båndoptager og CD-afspiller. Fra lokalet er der en skøn udsigt ud over Smidstrup Strand, og i løbet af dagen og aftenen kan man nyde viewet fra de behagelige loungemøbler.

Er man en gruppe på over 18 personer kan man få Refugiet helt for sig selv, men er man en gruppe under 18 personer kan man ikke regne med at få Refugiet for sig selv, men der kan være andre grupper der lejer sig ind samtidig. Ønsker I at afvikle et kursus, et møde eller en retræte, hvor I ikke forstyrres af andre, er Refugiet derfor det helt oplagte valg. Der skal være minimum 12 personer i gruppen før der åbnes op. 

Pejsestue Refugium

©VisitNordsjællandFoto:Refugium Smidstrup Strand

Refugium Smidstrup Strand er ikke som noget helst andet mødested. Det er i sandhed unikt, og så har det en helt fantastisk historie som del af Diakonissehuset Sankt Lukas.

Diakonissehuset Sankt Lukas blev stiftet i 1886 af Frk. Isabelle Brockenhuus-Løwenhielm, der starter børnearbejdsstuer i en lille lejlighed på Nørrebro. Formålet var at give fattige børn hjælp, og at uddanne møderene, så de kunne forbedre deres tilværelse.

Velgørenhedsarbejdet vokser imidlertid hurtigt, og allerede i 1894 er der udviklet en klinik til 13 patienter ligesom der er oprettet en sygeplejeskole og en plejeafdeling for spæde børn. Det er også på dette tidspunkt, at personalet begynder at omtales "søstrene". I 1917 er stiftelsen vokset så meget, at en byggegrund i Hellerup købes, og her bygges Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen.

De flittige og opofrende søstre har dog også brug for at lade op, og i 1920 får søstrene får et feriehjem ved Smidstrup Strand. Sankt Lukas stiftelsen afholder stadig retræter på Refugiet og eftersom stiftelsen hviler på et kristent grundlag er der også en lille kirke til andagter eller privat meditation.

I 1988 gennemgår hele ejendommen en modernisering, og der bliver tilbygget med flere værelser og en helt ny undervisnings- og konference bygning, og i 2017 bliver det hele nænsomt istandsat og åbner for privat møder- og konferencer.

Det er altså på en gang både et meget gammelt og et helt nyt mødested, som vi her kan præsentere for jer, og det er også et sted med en helt særlig atmosfære og stemning, og det er et sted med tid til fordybelse. Eksempelvis er der ikke fjernsyn på værelserne. Men der er en stilhed, en ro og nogle fuldstændig fantastiske rammer for møder.

I skal vælge Refugium Smidstrup Strand, hvis I har brug for et mødested, hvor I kan være helt jer selv, hvor I kan få ro, og hvor I, hvis I ønsker det kan inkludere meditation, andagt eller måske yoga i nogle ekstraordinære omgivelser, og I er velkomne til at kontakte os eller Refugiet direkte, hvis I vil høre mere om stedet eller om de muligheder, der er.

Badebro ved refugium Smidstrup Strand

Foto:Badebro ved refugium Smidstrup Strand

Refugiet består af den oprindelige strandvilla 'Stenhuset', kursus bygningen 'Udsigten', en række prisbelønnede moderne træbygninger med lyse værelser til i alt 24 personer samt en lille smuk trækirke.

Udsigten

Undervisnings-/konferencerum med AV-faciliteter og plads til 30 personer ved stolerækker og 24 ved borde. I umiddelbar tilknytning hertil findes lokale med mulighed for mere uformelt samvær i behageligt møblement. Fra begge lokaler er der udsigt til havet.

Birkestuen

Mødelokale med god plads til 8 personer.

22 værelser 

Heraf er der to dobbelte suiter, mens andre to er indrettet til bevægelseshæmmede. Alle værelser er lyse og velindrettede med egen indgang fra overdækket søjlegang. Alle værelser har toilet, bad samt udgang til egen lille terrasse. Strandplantage med mulighed for vandreture ad smukke stisystemer og med direkte adgang til badestrand.

Strandkirken 

Refugiets lille trækirke er åbent for alle gæster for stilhed, andagter og eftertanke. Gæster/kursusdeltagere tilbydes deltagelse i morgenandagt. I sommerperioden afholdes stemningsfulde aftengudstjenester med efterfølgende hyggeligt samvær og kaffe.

Anne-Marie von Vultejus
Vil du vide mere - Kontakt Unikke Mødesteder

Forretningsudvikler | Netværksleder | Kontakt: Gribskov

amv@visitnordsjaelland.com

Direkte:+45 4178 6780