Gå til indhold
Pejsestue Refugium

Hvorfor Refugium Smidstrup Strand?

Foto: Refugium Smidstrup Strand

Refugium Smidstrup Strand er ikke som noget helst andet mødested. Det er i sandhed unikt, og så har det en helt fantastisk historie som del af Diakonissehuset Sankt Lukas.

Diakonissehuset Sankt Lukas blev stiftet i 1886 af Frk. Isabelle Brockenhuus-Løwenhielm, der starter børnearbejdsstuer i en lille lejlighed på Nørrebro. Formålet var at give fattige børn hjælp, og at uddanne møderene, så de kunne forbedre deres tilværelse. Velgørenhedsarbejdet vokser imidlertidig hurtigt, og allerede i 1894 er der udviklet en klinik til 13 patienter ligesom der er oprettet en sygeplejeskole og en plejeafdeling for spæde børn. Det er også på dette tidspunkt, at personalet begynder at omtales "søstrene". I 1917 er stiftelsen vokset så meget, at en byggegrund i Hellerup købes, og her bygges Diakonissehuset Sankt Lukas Stiftelsen.

De flittige og opofrende søstre har dog også brug for at lade op, og i 1920 får søstrene får et feriehjem ved Smidstrup Strand. Sankt Lukas stiftelsen afholder stadig retræter på Refugiet og eftersom stiftelsen hviler på et kristent grundlag er der også en lille kirke til andagter eller privat meditation.

I 1988 gennemgår hele ejendommen en modernisering, og der bliver tilbygget med flere værelser og en helt ny undervisnings- og konferencebygning, og i 2017 bliver det hele nænsomt istandsat og åbner for privat møder- og konferencer.

Det er altså på en gang både et meget gammelt og et helt nyt mødested, som vi her kan præsentere for jer, og det er også et sted med en helt særlig atmosfære og stemning, og det er et sted med tid til fordybelse. Eksempelvis er der ikke fjernsyn på værelserne. Men der er en stilhed, en ro og nogle fuldstændig fantastiske rammer for møder.

I skal vælge Refugium Smidstrup Strand, hvis I har brug for et mødested, hvor I kan være helt jer selv, hvor I kan få ro, og hvor I, hvis I ønsker det kan inkludere meditation, andagt eller måske yoga i nogle ekstraordinære omgivelser, og I er velkomne til at kontakte os eller Refugiet direkte, hvis I vil høre mere om stedet eller om de muligheder, der er.

Læs hele Sankt Lukas Stiftelsens fantastiske historie her  

Refugium Smidstrup Strand_Unikke_Mødesteder

Et af mødelokalerne på Refugium med smuk udsigt over Kattegat. Foto:Refugium Smidstrup Strand

Share your wonders: