Gå til indhold
Nordsjællands KonferenceCenter-Salsopstilling

Fakta om Nordsjællands KonferenceCenter

Foto: Nordsjællands KonferenceCenter

Bygningen er Ole Bergs livsdrøm. Hans overordnede mål var at skabe et helt nyt og internationalt erhvervscenter, hvor design, dynamik, trivsel og motivation skulle revolutionere virksomhedskulturen i Danmark.

Bygningen skulle danne rammen om de kommende internationalt orienterede virksomheder, der her ville få muligheden for effektivt at positionere sig over for de krav og udfordringer, der i de kommende år ville blive stillet til en moderne virksomhed.

Scandinavian Trade Building, som idag også går under navnet Nordsjællands KonferenceCenter, blev opført i starten af 90’erne af Ole Berg, der var grundlægger af Time/system International, sammen med et af Sveriges største ejendomsselskaber, PLEIAD Scandinavia og det store kendte entreprenørselskab C.G. Jensen (i dag Skanska).

Daværende Indenrigsminister Thor Pedersen (V) foretog det første spadestik i juni 1990, og i sommeren 1991 var Thor Pedersen atter på banen, da han foretog “råhusindvielsen” af bygningerne. Scandinavian Trade Building stod klar til egentlig indvielse i januar 1992.

 

Faciliteter

  • Varierede konferencerum
  • Op til 360 gæster
  • Imponerende hall
  • Restaurant

Byggestil og indretning

Auditoriet var ingen undtagelse for Ole Bergs nidkærhed: Han måtte diskutere og herse med sin franske leverandør for at få de helt perfekte stole.

Det lykkedes ham imidlertid at formå fabrikanten til at foretage de ønskede forbedringer … heldigvis, for de er yderst behagelige. Sidenhen er netop denne type stole solgt til luksus konferencecentre rundt om i verden.

Springvandet i hallen – konstrueret i romersk stil – er i dagtimerne befordrende for ro og fordybelse. Ved aftenfester bidrager det til den magiske atmosfære, der sikrer en perfekt balance mellem det højtidelige og det sjove.

Scandinavian Trade Building er holdt i en internationalt inspireret byggestil, der ikke er set tidligere i Danmark. Bygningen, der er i 3 etager, er centreret om den store lyse hall. Indgangspartiet udgøres af en imponerende messingportal inspireret af en bygning beliggende på 5th. Avenue i New York.

Selve hall‘en er ligeledes inspireret af selvsamme bygning, der i øvrigt har et marmorgulv fuldkommen mage til. Ole Berg hentede rent faktisk de sidste sten fra samme brud i Italien.

De 6 ficustræer er ligeledes importeret fra Italien. Lavastenene i centrets restaurant er importeret fra Island, og den elegante glaselevator er inspireret af mere end 20 Shopping Centre i USA.

Ole Berg og den århusianske arkitekt Jørgen Johansen rejste Amerika tyndt for at finde den perfekte inspiration. Det resulterede så i den flotte elevator, der ikke desto mindre er bygget i Danmark.

Ejerskifte

I januar 1996 overtog nye ejere Scandinavian Trade Building og kort efter blev Nordsjællands KonferenceCenter skabt og husets restaurant åbnede.

I dag er Scandinavian Trade Building også domicil for en række eksterne virksomheder, der alle har lejet sig ind i centrets mange kontorer.

Share your wonders: