Tegn en bog - Profeterne i Evighedsfjorden

Kom og vær med til at afprøve en kreativ aktivitet. Museet inviterer til workshop i det smukt beliggende Anneks ved Fyrgården i Hundested. 

Tegn en Bog slutter af med en workshop, hvor vi tegner med inspiration fra ”Profeterne i Evighedsfjorden”.

Den norskfødte, danske forfatter, Kim Leine, vandt Nordisk Råds Litteraturpris i 2013 for netop denne roman. I motiveringen af prisen hed det bl.a. ”Kim Leines store epos, er historien om den danske præst Morten Falck, der i slutningen af 1700-tallet rejser til Grønland. Herigennem udfoldes en beretning om den danske kolonialisering som et fuldstændig forrykt og meningsløst projekt.

De danske embedsmænd forsøger at holde på magten og formerne, men plages af hjemve og resignation. Blandt grønlænderne ulmer sorgen og vreden, og nogle af dem griber kristendommen og de europæiske frihedsidéer som en inspiration til oprør mod kolonimagten.”

I løbet af eftermiddagen går workshoppen sammen med en museumsvært på besøg i Knud Rasmussens Hus, måske vi her kan finde spor, der på en eller anden led skaber forbindelse til profeterne i Evighedsfjorden eller måske får vi øje på kontraster mellem to store fortællinger? Du kan, på egen hånd, få en ekstra oplevelse ved at besøge Fyrgården, som viser fantasifulde, surrealistiske værker af den unge kunstner og børnebogsillustrator Cecilia Fiona Strandbygaard.

  • Dato: 25. September 2021 kl. 13.00-17.00
  • Pris: Kr. 125,00 excl. gebyr, incl. materialer og adgang til Knud Rasmussens Hus. Max. 15 deltagere.
    Hvis man tilmelder sig alle tre kurser er prisen i alt 300,00 ex. gebyr | Book billetter
  • Mødested: Annekset v. Fyrgården, Fyrstien 1, 3390 Hundested