Kronborg Slot

Kronborg slot er verdenskendt som Hamlets og Shakespeares slot og stedet hvor Holger Danske sidder og sover i kasematterne. 

Det var Frederik 2. – Christian 4.s far – som byggede og navngav det prægtige renæssanceslot, vi kender i dag. Slottet blev bygget 1574 – 85 med inspiration fra europæiske fyrster, som et symbol på rigdom og magt.

Udstillinger og aktiviteter 2016

Udstillinger 2016

30.01-28.02 Bayeux-tapetet på Frederiksborg: Museet udstiller hele sin fotografiske kopi af Bayeuxtapetet. Billedfortællingen om hvordan vikingernes efterkommere, normannerne, forberedte og gennemførte erobringen af England i 1066, appellerer både til børn og voksne.

19. og 20. februar 2016 kommer Bayeuxgruppen og broderer på og viser deres afslutning frem.

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot

Feriehuse i Nordsjælland

I Nordsjælland finder du flere feriehusudlejningsbureauer som vil hjælpe dig med at få en god ferie. Feriehusene ligger ved strande langs den danske riviera, inde i landet tæt på byer som Hornbæk og Tisvildeleje.

Fredensborg Slot i Dronningens Nordsjælland

Gå på opdagelse i Dronningens private have

I juli og august måned har du en enestående mulighed for at se Kongehusets helt private have - den Reserverede Have på Fredensborg Slot. I denne del af haven har Kongefamilien i århundreder modtaget regenter fra hele verden.

Ilse Jacobsen shopping

I Hornbæk finder du udover Ilse Jacobsens Kurbadet, flere forskellige Ilse Jacobsen butikker. Der er Blomsten, Restaurant Kurbadet, sko og tøj.

Vinterferie i Gribskov

Gribskov kommune er opkaldt efter Danmarks næststørste skov, som er perfekt til en aktiv ferie med gåture, cykling, naturfitness eller hvorfor ikke en vinter-picnic? Esrum Kloster er en spændende oplevelsesattraktion med vinterferietilbud til både børn og voksne. Læs videre om Kulturhavn Gilleleje, Gribskov Svømmehal og alle de andre tilbud i vinterferien her

Vinterferie i Hillerød

Hillerøds topattraktion er Frederiksborg Slot, så selvfølgelig skal I besøge hele Danmarks nationalhistoriske museum, med pragtsale, spændende udstillinger og vinterferieaktiviteter for børn. Men Hillerød byder også på teater, koncerter og virkelig gode muligheder for shopping i de hyggelige gågader og SlotsArkaderne. Og en natur som indbyder til masser af leg og motion.

Vinterferie i Fredensborg-Humlebæk

Slotsparken ved Fredensborg Slot er åben hele året for dejlige gåture med udsigt over Esrum Sø, og Glenten Naturfitness giver sjov motion for store og små. Er vejret til indendørs aktiviteter er Louisiana et must for hele familien, med bl.a. den helt friske udstilling med Picassos keramik og masser af børneaktiviteter.

 

Vinterferie Helsingør

Helsingør har saltvand og søfartshistorie i blodet, så selvfølgelig skal I på M/S Museet for Søfart og se ”VOV! Dyr ombord”. Kronborg med Holger Danske i kasematterne er et must, men læs lige videre og se alle de andre tilbud, som sikrer at I får en skøn vinterferie i Helsingør!

Wellness Hornbæk

Hornbæk er stedet hvor du får ny energi og inspiration ved vandet, stranden og skoven. Ud over naturen tilbyder Hornbæk mange varierede spa- og wellnesstilbud. Hornbæk er stedet hvor du får mental velvære i og omkring naturen kombineret med gode spa- og wellnessoplevelser. 

Hornbæk Kalenderen 2018

Tirsdag d.6. marts kl.13.00-15.00

IT-café. Vores dygtige frivillige hjælper med at løse dine IT problemer. Sted: Hornbæk Bibliotek, Vestre Stejlebakke 2A. Yderligere oplysninger: www.helsbib.dk

Fredag d.9. marts kl.14.00-16.00

Museer i Kongernes Nordsjælland

Vores museer er porten til Nordsjællands historie. Bliv klogere på kongernes, munkenes, kunstnernes og søfartens Nordsjælland.