The Par Force Hunting Landscape

Rejsen til Europas verdensarv – fotoudstillingen World Heritage Journeys Europe

17.9.2019
Foto: Parforcejagtlandskabet

Oplev Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland og 33 andre unikke verdensarvssteder i Europa.

Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland er som eneste danske verdensarvslokalitet blevet udvalgt til UNESCO og National Geographic’s store satsning WORLD HERITAGE JOURNEY’S EUROPE.

Her sættes fokus på 34 unikke verdensarvssteder i Europa via en hjemmeside – visitEUworldheritage.com – en udgave af National Geographic samt fotoudstillingen, der under titlen ”Rejsen til Europas verdensarv” fra 27. september til 3. november vises på Skodsborg Station. I fornemt selskab med bl.a. slotsparken ved Versailles og Olympen i Grækenland leder udstillingen publikum på en rejse rundt til en række unikke verdensarvssteder i Europa og dybt ind i den europæiske historie. En rejse der også har til hensigt at øge publikums bevidsthed om bæredygtig turisme.

Med fokus på kulturarv og bæredygtig turisme kunne placeringen af udstillingen i ventesalene i det fredede Skodsborg Station ikke være mere ideel” fortæller site manager ved Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland Jesper Munk Andersen og fortsætter ”Her går toget helt bodstaveligt lige til døren og i den højloftede nationalromantiske ventesal kan kulturarven næsten ikke blive mere nærværende”.

På smukkeste vis taler rammen om fotoudstillingen og de storslåede billeder således sammen og motiverer til at gå på opdagelse i historien bag de udvalgte steder.

Fra fremkomsten af de første penge i Nessebar i Bulgarien til de dybe kobberminer i Falun i Sverige, der i århundreder forsynede Europa med det eftertragtede metal, er det muligt i udstillingen at gå på opdagelse i vores fælles historie og blive ansporet til nye rejsemål og anderledes oplevelser rundt i Europa. Oplevelser, der også findes lige udenfor døren på den anden side af stationsbygningen.

For her begynder den danske verdensarvslokalitet Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, bestående af Jægersborg Dyrehave og Hegn, Store Dyrehave og Gribskov, som fra 1670 til 1777 var ramme om de danske enevoldskongers orkestrerede og overdådige parforcejagter. En jagt der ikke blot var til fornøjelse men også en glorificering af den gudgivne kongemagt, der her i jagtlandskabet satte sig selv i centrum og gjorde sig til herre over liv og død.

Fotoudstillingen ”Rejsen til Europas verdensarv” åbnes fredag 27. september af borgmestrene i Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommuner og kan derefter opleves på Skodsborg Station, Bøllemosevej 4, 2942 Skodsborg, i weekenderne fredag til søndag frem til 3. november samt i hele efterårsferien – alle dage fra kl. 10 til kl. 16. Det er gratis at besøge udstillingen. I tilknytning til udstillingen vil der blive arrangeret en række foredrag samt ture i Jægersborg Hegn, ligesom der i efterårsferien vil være aktiviteter for børnefamilier og en fotokonkurrence, hvor man kan vinde en rejse for to til Berlin og se på mere verdensarv med DSB på første klasse.

Læs mere om udstillingen på her

Pressebilleder:

https://www.skyfish.com/p/visitnordsjaelland/1016194  

For yderligere information kontakt site manager, Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, Jesper Munk Andersen, tlf. 419603642, mail jma@parforce.dk

Udstillingen er skabt af UNESCO og National Geographic og kommet i stand i et samarbejde mellem Naturstyrelsen Hovedstaden, VisitNordsjælland og Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland med støtte fra GEO og Lyngby-Taarbæk Kommune samt DSB.