Pipilotti Rist - Åbn min lysning

En hilsen til Pippi Langstrømpe: Pipiloti Rist indtager Louisiana med et anarkistisk, sanseligt og farvestrålende bombardement af en udstilling.

Temaer som krop og køn, teknologi og natur, indre og ydre rum smelter sammen i et eventyrligt visuelt univers, der både fortryller og udfordrer beskueren.

Rist sprænger rammerne
Pipilotti Rist, født 1962 i Schweiz, er internationalt anerkendt som en af samtidskunstens mest markante skikkelser. Siden 1980’erne har hun udforsket sansningen og det levende billede, ved at arbejde henover en bred og stadigt skiftende palet af videoteknologier, hvis muligheder og begrænsninger hun undersøger – og sprænger.

Sansende video
Pipilotti Rists navn er en hilsen til Astrid Lindgrens anarkistiske, fandenivoldske figur, Pippi Langstrømpe. Og hun gør ikke som man plejer… Hos Rist er video ikke bare video, det er også maleri og rum og kameraet er både pensel, øje og følesans.

Totalinstallation skabt til Louisiana
Store rumlige video- og lydinstallationer med projektioner på lofter, vægge og gulve, som fortsætter ud i museets park, er noget af det, du kan glæde dig til at opleve. Udstillingen skabes til Louisiana i tæt samarbejde med kunstneren, som en stedsspecifik totalinstallation.

Læs mere her

Fakta:
Hvad: Pipilotti Rist
Hvornår: 1.marts - 22. september 2019
Hvor: Louisiana Museum of Modern Art, Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk

 

 

Åbningstider / Tidspunkter

01/03/2019 - 22/09/2019 Tirsdag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitNordsjælland info@visitnordsjaelland.com
 

Kontakt

Adresse

Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk

Telefon

+45 49 19 07 19

Fakta

  • Type

    • Kunst
    • Udstilling

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 12.542291
Latitude : 55.96907